Kyllingeleverpostej

Kyllingeleverpostej

60+ min
Nem og lækker kyllingeleverpostej med cognac. Smager godt på både rugbrød, groft brød og kiks. Server fx en skive kyllingeleverpostej på en kiks og server den som en dejlig hapser før middagen.

Sådan gør du

  • Skær kyllingeleveren i små stykker og drys salt henover. Steg den i ca. 10 g af smørret i ca. 3 min ved høj varme.
  • Tilsæt løgene og steg i ca. 2 min. ved jævn varme.
  • Tilsæt cognac og peber og steg i yderligere ca. 2 min. Tag panden af varmen og lad blandingen køle lidt af.
  • Hæld den stegte lever i en blender og blend i ca. 1 min.
  • Tilsæt smørret lidt efter lidt, mens blenderen kører, og blend til blandingen er helt glat. Smag til.
  • Fold en lang smal form af bagepapir (ca. 6 x 30 cm) eller beklæd en fast form af plastik eller metal med husholdningsfilm og hæld kyllingeleverpostejen heri. Stil den på køl i min. 4 timer.
  • Skær kyllingeleveren i skiver og pynt med appelsinfileter, granatæblekerner og ærteskud.
  • Skær kyllingeleverpostejen i 36 skiver og læg dem samlet på et fad. Pynt med appelsinfileter, granatæblekerner og ærteskud.
Frysetip

Kyllingeleverpostejen kan fryses. Lad den tø op i køleskabet natten over.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13490 kJ / 3224 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1240 kJ / 296 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 10,3 % 7,5 g
Kulhydrat: 4 % 2,9 g
Fedt: 82,5 % 27,6 g
Alkohol: 3,2 %
Mere inspiration

Det er heller ikke så tosset med en god gammeldags hjemmelavet leverpostej.

Leverpostej
60+ min
Leverpostej
(26)
Relateret video
Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt får kernerne ud af et granatæble. 

Ingredienser

Kyllingelever
400 g
Groft salt
1 tsk
Finthakket bananskalotteløg (ca. 75 g)
1
Cognac
3 spsk
Friskkværnet peber
Blødt smør
350 g
Tilbehør
Appelsin i fileter
1
Granatæblekerner
½ dl
Ærteskud