Leverpostej
Det er svært at modstå en varm hjemmelavet leverpostej. Leverpostej er sammen med rugbrød nok det mest danske "måltid" vi kan tænke os. Rigtig mange danskere smører sig en leverpostejmad hver eneste dag - og skal det være ekstra godt, skal det være en hjemmelavet leverpostej direkte fra ovnen. Og det er faktisk også nemt at lave en varm leverpostej. Her har du en meget hurtig og lækker opskrift på dejlig varm hjemmelavet leverpostej.
Ingredienser
Leverpostej
300 g
Griselever i mindre stykker
|
|
---|---|
¼ liter
Mælk
|
|
150 g
Smeltet smør
|
|
1 spsk
Hvedemel
|
|
1
Løg i både
|
|
½ dl
Oreganoblade
|
|
1
Æg
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Sæt leverpostejerne i kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. ½ time - traditionel ovn.
Leverpostej
Leverpostejen kan bages i en stor porcelæns- eller aluform (ca. 1½ liter). Sæt leverpostejen i kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. 1 time. Sluk ovnen og lad leverpostejen stå i ovnen i ca. 10 min.
Vil du lave juleleverpostej kan du tilsætte allehånde, nelliker og timian til farsen.
Leverpostejerne kan fryses ubagte. Bag dem uden optøning. Sæt dem i en kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. 45 min.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7049 kJ / 1685 kcal
Næringsindhold pr. 100g
831 kJ / 199 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 19,5 % | 9,5 g |
Kulhydrat: | 7,7 % | 3,8 g |
Fedt: | 72,8 % | 16,3 g |