Kyllingelevermousse med portvinssky

Kyllingelevermousse med portvinssky

60+ min
En spændende forret, som kan laves dagen før.

Sådan gør du

Dagen før
  • Fjern eventuelle hinder fra kyllingeleverne og tør dem godt. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun leverne i ca. 3 min. – de skal være rosa indeni. Tag leverne op og kog panden af med portvin i ca. ½ min. Lad pandesky og levere køle lidt af. Blend kyllingeleverne, sky og blødt smør i ca. 15 sek. eller til det er jævnt. Pisk fløden til flødeskum og vend det i leverblandingen. Tilsæt salt og peber og smag til. Hæld kyllingelevermoussen i en skål eller form og lad den stå tildækket i køleskabet til næste dag.
Portvinssky
  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring portvinen til kogepunktet. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen i den varme portvin. Lad skyen stå koldt til den er stivnet. Anret kyllingelevermousse og hakket portvinssky på portionstallerkener. Pynt med brøndkarse.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7449 kJ / 1780 kcal

Næringsindhold pr. 100g

922 kJ / 220 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 15,5 % 8,4 g
Kulhydrat: 21,9 % 11,9 g
Fedt: 54,8 % 13,7 g
Alkohol: 7,8 % 1 g

Ingredienser

Dagen før
Optøede, frosne kyllingelever
250 g
Smør
25 g
Mørk portvin, fx Tawny
1 dl
Blødt smør
50 g
1 dl
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Portvinssky
Husblas
3 blade
Mørk portvin, fx Tawny
2 dl
Pynt
Brøndkarse
Tilbehør
Ristet hjertebrød eller flutes
150 g