Kyllingelevermousse med portvinssky

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

En spændende forret, som kan laves dagen før.

Ingredienser

Antal portioner

Dagen før

Portvinssky

  • 3 blade husblas
  • 2 dl mørk portvin, fx Tawny

Pynt

  • brøndkarse

Tilbehør

  • 150 g ristet hjertebrød eller flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Fjern eventuelle hinder fra kyllingeleverne og tør dem godt. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun leverne i ca. 3 min. – de skal være rosa indeni. Tag leverne op og kog panden af med portvin i ca. ½ min. Lad pandesky og levere køle lidt af. Blend kyllingeleverne, sky og blødt smør i ca. 15 sek. eller til det er jævnt. Pisk fløden til flødeskum og vend det i leverblandingen. Tilsæt salt og peber og smag til. Hæld kyllingelevermoussen i en skål eller form og lad den stå tildækket i køleskabet til næste dag.

Portvinssky

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring portvinen til kogepunktet. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen i den varme portvin. Lad skyen stå koldt til den er stivnet. Anret kyllingelevermousse og hakket portvinssky på portionstallerkener. Pynt med brøndkarse.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 50 %
  • Alkohol: 11 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Til denne delikate forret vil en fyldig hvidvin på pinot gris-druen være perfekt Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling