Kyllingelevermousse med portvinssky

Bedømmelse

(3 vurderinger)

60+ min

En spændende forret, som kan laves dagen før.

Ingredienser

Antal portioner

Dagen før

Portvinssky

  • 3 blade husblas
  • 2 dl mørk portvin, fx Tawny

Pynt

  • brøndkarse

Tilbehør

  • 150 g ristet hjertebrød eller flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Dagen før

Fjern eventuelle hinder fra kyllingeleverne og tør dem godt. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun leverne i ca. 3 min. – de skal være rosa indeni. Tag leverne op og kog panden af med portvin i ca. ½ min. Lad pandesky og levere køle lidt af. Blend kyllingeleverne, sky og blødt smør i ca. 15 sek. eller til det er jævnt. Pisk fløden til flødeskum og vend det i leverblandingen. Tilsæt salt og peber og smag til. Hæld kyllingelevermoussen i en skål eller form og lad den stå tildækket i køleskabet til næste dag.

Portvinssky

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring portvinen til kogepunktet. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen i den varme portvin. Lad skyen stå koldt til den er stivnet. Anret kyllingelevermousse og hakket portvinssky på portionstallerkener. Pynt med brøndkarse.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,8 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 50 %
  • Alkohol: 11 %

Print

Kilde:

Vin match

Pinot gris Alsace, Frankrig

Til denne delikate forret vil en fyldig hvidvin på pinot gris-druen være perfekt Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling