Svinemørbrad

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

30 min

Svinemørbrad er et dejligt saftigt og mørt stykke kød. Det er oplagt at servere til gæster, da en svinemørbrad er nem at håndtere og ikke skal have ret lang tid.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Svinemørbrad og sauce

  • 25 g smør
  • 1 afpudset svinemørbrad (ca. 450 g)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl vand

Stegte svampe og bønner

  • 200 g rensede haricots verts
  • 1 liter kogende vand
  • 15 g smør
  • 450 g champignoner i halve
  • ¾ tsk groft salt
  • 125 g rensede brombær - i halve hvis de er store
  • 1 dl hakket bredbladet persille

Pynt

  • bredbladet persille

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Svinemørbrad og sauce

Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun mørbraden på alle sider ved jævn til kraftig varme i ca. 5 min. Drys med salt og peber og tilsæt vand. Lad mørbraden braisere ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag kødet op og lad det hvile tildækket.

Hæld skyen (evt. gennem en sigte) i en lille gryde og tilsæt fløde. Bring saucen i kog, tag gryden af varmen og rør saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til og tilsæt evt. kulør.

Stegte svampe og bønner

Kom bønnerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad bønnerne trække i ca. 3 min. og hæld vandet fra. Tør sauterpanden af og lad smørret blive gyldent. Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt bønner og salt og steg i yderligere ca. 1 min. Kom svampe og bønner i fad og pynt med brombær og persille.

Skær den stegte mørbrad i skiver og server den med stegte svampe og bønner, sauce og kartofler.

Tip

Mørbraden er let rosa og saftig efter 10 minutters braisering. Vil du have den helt gennemstegt, kan du give den 3-5 min. ekstra.

Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag