Svinemørbrad på pande

Svinemørbrad på pande

30 min
Du går aldrig galt i byen med en helstegt svinemørbrad, og her får du opskriften på det velsmagende stykke kød tilberedt på pande. Pandestegning af svinemørbrad er en hurtig tilberedningsmetode, der giver dig en flot stegeskorpe og et saftigt og mørt resultat på kort tid - på bare 10 minutter har du et flot rosa stykke kød. Det gør helstegt svinemørbrad på pande til et oplagt stykke kød at servere for gæster.

Sådan gør du

Svinemørbrad og sauce
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Brun svinemørbraden på alle sider ved jævn til kraftig varme i ca. 5 min. Drys med salt og peber og tilsæt vand.
  • Lad mørbraden braisere ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag kødet op og lad det hvile tildækket.
  • Hæld skyen (evt. gennem en sigte) i en lille gryde og tilsæt fløde. Bring saucen i kog, tag gryden af varmen og rør saucejævner i.
  • Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Smag til og tilsæt evt. kulør.
Stegte svampe og bønner
  • Kom bønnerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad bønnerne trække i ca. 3 min. og hæld vandet fra.
  • Tør sauterpanden af og lad smørret blive gyldent.
  • Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 5 min. - rør af og til. Tilsæt bønner og salt og steg i yderligere ca. 1 min.
  • Kom svampe og bønner i fad og pynt med brombær og persille.
  • Skær den pandestegte svinemørbrad i skiver og server den med stegte svampe og bønner, sauce og kartofler.

Når du tilbereder svinemørbrad op pande bliver kødet let rosa og saftigt efter 10 minutters braisering. Vil du have det helt gennemstegt, kan du give det 3-5 min. ekstra.

Energiindhold for hele retten:

8584 kJ / 2052 kcal

Næringsindhold pr. 100g

323 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 26,8 % 5,1 g
Kulhydrat: 44,2 % 8,4 g
Fedt: 29 % 2,5 g
Mere inspiration

Dejlig opskrift på fyldt svinemørbrad i ovn - her med flødekartofler til.

Svinemørbrad i ovn
60+ min
Svinemørbrad i ovn
(59)
Relateret video
Sådan afpudser du en svinemørbrad

Det er hurtigt og nemt at afpudse en svinemørbrad. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du med få trin afpudser en svinemørbrad.

Ingredienser

Svinemørbrad og sauce
Smør
25 g
Afpudset svinemørbrad (ca. 450 g)
1
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Vand
1 dl
Madlavningsfløde
¼ liter
Lys saucejævner
2 spsk
Evt. kulør
Stegte svampe og bønner
Rensede haricots verts
200 g
Kogende vand
1 liter
Smør
15 g
Champignoner i halve
450 g
Groft salt
¾ tsk
Rensede brombær - i halve, hvis de er store
125 g
Hakket bredbladet persille
1 dl
Pynt
Bredbladet persille
Tilbehør
Kogte kartofler
1 kg