Salat med blomkål, rejer og wasabidressing

Salat med blomkål, rejer og wasabidressing

45 min
Lun og fyldig. Rejerne og de milde grøntsager er i godt selskab med den stærke wasabidressing.

Sådan gør du

Wasabidressing
  • Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom kartoflerne i og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tilsæt blomkål og kog i yderligere ca. 2 min. Hæld vandet fra kartofler og blomkål. Dup rejerne tørre. Flæk ærterne på langs. Anret de lune kartofler og blomkålsbuketter, rejer og ærter i 4 dybe tallerkener. Hæld lidt dressing over, drys med sesamfrø og pynt med brøndkarse og citron. Server resten af wasabidressingen til salaten.

I stedet for blomkål kan du bruge broccoli eller romanescokål eller en blanding af alle 3 slags kål.

Energiindhold for hele retten:

7478 kJ / 1787 kcal

Næringsindhold pr. 100g

195 kJ / 47 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 30,3 % 3,5 g
Kulhydrat: 52,1 % 6 g
Fedt: 17,6 % 0,9 g

Ingredienser

Wasabidressing
2½ dl Fraiche
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
2 tsk Wasabi (stærk grøn peberrodspasta)
2 tsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
1½ liter Vand
1½ tsk Groft salt
400 g Skrubbede små kartofler i halve
700 g Blomkål i små buketter
400 g Pillede, kogte rejer
125 g Blancherede slikærter
1 spsk Ristede sesamfrø
2 dl Brøndkarse i buketter
1 Citron (usprøjtet) i både
Tilbehør
240 g Landbrød
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk