Salat med blomkål, rejer og wasabidressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(44 vurderinger)

45 min

Lun og fyldig. Rejerne og de milde grøntsager er i godt selskab med den stærke wasabidressing.

Ingredienser

Antal portioner

Wasabidressing

  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 400 g skrubbede små kartofler i halve
  • 700 g blomkål i små buketter
  • 400 g pillede, kogte rejer
  • 125 g blancherede slikærter
  • 1 spsk ristede sesamfrø
  • 2 dl brøndkarse i buketter
  • 1 citron (usprøjtet) i både

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Wasabidressing

Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom kartoflerne i og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tilsæt blomkål og kog i yderligere ca. 2 min. Hæld vandet fra kartofler og blomkål. Dup rejerne tørre. Flæk ærterne på langs. Anret de lune kartofler og blomkålsbuketter, rejer og ærter i 4 dybe tallerkener. Hæld lidt dressing over, drys med sesamfrø og pynt med brøndkarse og citron. Server resten af wasabidressingen til salaten.

Tip

I stedet for blomkål kan du bruge broccoli eller romanescokål eller en blanding af alle 3 slags kål.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,9 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: