Salat med blomkål, rejer og wasabidressing

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(44 vurderinger)

45 min

Lun og fyldig. Rejerne og de milde grøntsager er i godt selskab med den stærke wasabidressing.

Ingredienser

Antal portioner

Wasabidressing

  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 400 g skrubbede små kartofler i halve
  • 700 g blomkål i små buketter
  • 400 g pillede, kogte rejer
  • 125 g blancherede slikærter
  • 1 spsk ristede sesamfrø
  • 2 dl brøndkarse i buketter
  • 1 citron (usprøjtet) i både

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Wasabidressing

Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom kartoflerne i og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tilsæt blomkål og kog i yderligere ca. 2 min. Hæld vandet fra kartofler og blomkål. Dup rejerne tørre. Flæk ærterne på langs. Anret de lune kartofler og blomkålsbuketter, rejer og ærter i 4 dybe tallerkener. Hæld lidt dressing over, drys med sesamfrø og pynt med brøndkarse og citron. Server resten af wasabidressingen til salaten.

Tip

I stedet for blomkål kan du bruge broccoli eller romanescokål eller en blanding af alle 3 slags kål.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,9 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: