Salat med blomkål, rejer og wasabidressing
45 min

Salat med blomkål, rejer og wasabidressing

Lun og fyldig. Rejerne og de milde grøntsager er i godt selskab med den stærke wasabidressing.
Bedømmelse (41 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med blomkål, rejer og wasabidressing

Lun og fyldig. Rejerne og de milde grøntsager er i godt selskab med den stærke wasabidressing.

Antal portioner

Wasabidressing

  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 400 g skrubbede små kartofler i halve
  • 700 g blomkål i små buketter
  • 400 g pillede, kogte rejer
  • 125 g blancherede slikærter
  • 1 spsk ristede sesamfrø
  • 2 dl brøndkarse i buketter
  • 1 citron i både

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Wasabidressing

Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kom kartoflerne i og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tilsæt blomkål og kog i yderligere ca. 2 min. Hæld vandet fra kartofler og blomkål. Dup rejerne tørre. Flæk ærterne på langs. Anret de lune kartofler og blomkålsbuketter, rejer og ærter i 4 dybe tallerkener. Hæld lidt dressing over, drys med sesamfrø og pynt med brøndkarse og citron. Server resten af wasabidressingen til salaten.

Tip

I stedet for blomkål kan du bruge broccoli eller romanescokål – eller en blanding af alle 3 slags kål.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,9 g
  • Protein: 37 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 13 %
Print