Grøntsagsgryde med citrongræs

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Citrongræs giver en fin, pikant citrussmag.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g kartofler i tern
  • 3 gulerødder i grove stykker
  • 250 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ spsk finthakket citrongræs
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g skinke- eller wokstrimler
  • 5 forårsløg i 3 cm stykker
  • 200 g optøede, frosne ekstrafine ærter

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Tilsæt gulerødder og kog i yderligere ca. 8 min. Tag ½ liter kogevand fra. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag.

Kom kvarken i gryden og pisk æggeblommer, mel, citrongræs, salt og peber i. Rør den ½ liter kogevand i kvarkblandingen. Bring saucen i kog under omrøring og tilsæt kartofler, gulerødder, kød, forårsløg og ærter. Bring atter retten i kog, nu under forsigtig omrøring. Smag til og server straks.

Tip

Hvis saucen bliver for tyk, kan man tilsætte lidt ekstra vand.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,4 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 17 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: