Grøntsagsgryde med citrongræs

Grøntsagsgryde med citrongræs

45 min
Citrongræs giver en fin, pikant citrussmag.

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Tilsæt gulerødder og kog i yderligere ca. 8 min. Tag ½ liter kogevand fra. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag.
  • Kom kvarken i gryden og pisk æggeblommer, mel, citrongræs, salt og peber i. Rør den ½ liter kogevand i kvarkblandingen. Bring saucen i kog under omrøring og tilsæt kartofler, gulerødder, kød, forårsløg og ærter. Bring atter retten i kog, nu under forsigtig omrøring. Smag til og server straks.
Tip
  • Hvis saucen bliver for tyk, kan man tilsætte lidt ekstra vand.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8828 kJ / 2110 kcal

Næringsindhold pr. 100g

279 kJ / 67 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 37,2 % 6,1 g
Kulhydrat: 51,9 % 8,5 g
Fedt: 10,9 % 0,8 g

Ingredienser

Vand
1 liter
Groft salt
1 tsk
Kartofler i tern
500 g
Gulerødder i grove stykker (ca. 300 g)
4
250 g
Æggeblommer
2
Hvedemel
2 spsk
Finthakket citrongræs
1½ spsk
Groft salt
2 tsk
Friskkværnet peber
Skinke- eller wokstrimler
500 g
Forårsløg i 3 cm stykker (ca. 100 g)
1 bundt
Optøede, frosne ekstrafine ærter
200 g
Tilbehør
Landbrød
240 g