Grøntsagsgryde med citrongræs

Grøntsagsgryde med citrongræs

45 min
Citrongræs giver en fin, pikant citrussmag.

Sådan gør du

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Tilsæt kartoflerne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Tilsæt gulerødder og kog i yderligere ca. 8 min. Tag ½ liter kogevand fra. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag.
  • Kom kvarken i gryden og pisk æggeblommer, mel, citrongræs, salt og peber i. Rør den ½ liter kogevand i kvarkblandingen. Bring saucen i kog under omrøring og tilsæt kartofler, gulerødder, kød, forårsløg og ærter. Bring atter retten i kog, nu under forsigtig omrøring. Smag til og server straks.
Tip
  • Hvis saucen bliver for tyk, kan man tilsætte lidt ekstra vand.
Energiindhold for hele retten:

8748 kJ / 2091 kcal

Næringsindhold pr. 100g

276 kJ / 66 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 37,1 % 6 g
Kulhydrat: 52,4 % 8,5 g
Fedt: 10,5 % 0,8 g

Ingredienser

1 liter Vand
1 tsk Groft salt
500 g Kartofler i tern
4 Gulerødder i grove stykker (ca. 300 g)
250 g Kvark
2 Æggeblommer
2 spsk Hvedemel
1½ spsk Finthakket citrongræs
2 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
500 g Skinke- eller wokstrimler
1 bundt Forårsløg i 3 cm stykker (ca. 100 g)
200 g Optøede frosne ærter
Tilbehør
240 g Landbrød