Røsti med 2 slags kartofler

Røsti med 2 slags kartofler

1 time
Røstien kan spises til alverdens kød. Eller du kan servere den til en god suppe i stedet for brødet.

Sådan gør du

  • Lad ca. 2 tsk af olien blive varm i en pande. Steg løg og hvidløg i ca. 2 min. til det er gyldent. Bland de revne kartofler med sammenpisket æg, løgblanding, ost og salt. Kom bagepapir på en bageplade, pensl det med 1 tsk olie og fordel kartoffelblandingen i en firkant (ca. 30 x 38 cm). Glat overfladen og dryp med resten af olien. Bag røstien midt i ovnen.
  • Fjern bagepapiret og skær røstien ud i 12 stykker. Læg dem tilbage på bagepladen - evt. med alufolie. Grill røstien øverst i ovnen til den tager farve lige inden serveringen.
Tip
  • Du kan lave røstien et par timer i forvejen - eller dagen før. Lun røstien på en plade med alufolie ca. 10 min. ved 200°, og grill den derefter de 2-3 min. lige inden serveringen.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 200°.
Grill
  • 2-3 min.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7429 kJ / 1776 kcal

Næringsindhold pr. 100g

507 kJ / 121 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 16,8 % 5 g
Kulhydrat: 42,2 % 12,6 g
Fedt: 41 % 5,6 g

Ingredienser

Olivenolie
2 spsk
Finthakkede zittauerløg
2
Lille finthakket fed hvidløg
1
Skrællede, groftrevne søde kartofler
½ kg
Skrællede, groftrevne bagekartofler
½ kg
Æg
2
Arla Karolines Køkken® revet Tex mex chili 25%
175 g
Groft salt
1 tsk