Røsti med 2 slags kartofler
1 timer

Røsti med 2 slags kartofler

Røstien kan spises til alverdens kød. Eller du kan servere den til en god suppe i stedet for brødet.
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Røsti med 2 slags kartofler

Røstien kan spises til alverdens kød. Eller du kan servere den til en god suppe i stedet for brødet.

Antal portioner

Fremgangsmåde:

Lad ca. 2 tsk af olien blive varm i en pande. Steg løg og hvidløg i ca. 2 min. til det er gyldent. Bland de revne kartofler med sammenpisket æg, løgblanding, ost og salt. Kom bagepapir på en bageplade, pensl det med 1 tsk olie og fordel kartoffelblandingen i en firkant (ca. 30 x 38 cm). Glat overfladen og dryp med resten af olien. Bag røstien midt i ovnen.

Fjern bagepapiret og skær røstien ud i 12 stykker. Læg dem tilbage på bagepladen - evt. med alufolie. Grill røstien øverst i ovnen til den tager farve – lige inden serveringen.

Tip

Du kan lave røstien et par timer i forvejen - eller dagen før. Lun røstien på en plade med alufolie ca. 10 min. ved 200°, og grill den derefter de 2-3 min. – lige inden serveringen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Grill

2-3 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,5 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 42 %
Print

Vin match

Zinfandel Californien, USA

Serveret som tilbehør til kødretter vil disse røsti ledsages bedst af en oversøisk rødvin med lidt frugtsødme Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til oksekød