Tomatsalat med nektariner

Tomatsalat med nektariner

30 min
Arbejdstid: 30 min
Nektariner og tomater er en fantastisk kombi. Tomatsalat med nektariner er en farverig salat, der er genial sammen med fx grillmad eller til en pastaret. Du kan bruge alle slags tomater, og om du bruger ferskner eller nektariner, betyder ikke noget, så længe de er solmodne. Opskriften her er med salte mandler, og hvis ikke du har det, så kan du bruge salte græskarkerner, cashewnødder, pistacienødder eller pinjekerner - så længe du kommer lidt nødder eller kerner i, kan du bruge dem, du har.
https://www.arla.dk/opskrifter/tomatsalat-med-nektariner/

Sådan gør du

  • Rør dressingen sammen i bunden af skålen.
  • Skær tomater i mundrette stykker og nektarinerne i 32 både - kom dem i skålen.
  • Hak mandlerne groft og kom dem i salaten sammen med basilikum. Vend salaten rundt.
  • Smuldr salatost i tern over, drys med flagesalt og kværn godt med peber over.

Du kan bruge alle slags tomater, og om du bruger ferskner eller nektariner, betyder ikke noget, så længe de er solmodne. Opskriften her er med salte mandler, og hvis ikke du har det, så kan du bruge salte græskarkerner, cashewnødder, pistacienødder eller pinjekerner - så længe du kommer lidt nødder eller kerner i, kan du bruge dem, du har.

Energiindhold for hele retten:

5207 kJ / 1245 kcal

Næringsindhold pr. 100g

441 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 11,1 % 2,9 g
Kulhydrat: 28,6 % 7,4 g
Fedt: 60,3 % 7,2 g
Relateret video

Du kan bruge alle slags tomater, og om du bruger ferskner eller nektariner, betyder ikke noget, så længe de er solmodne.

Ingredienser

3 spsk Olivenolie
1 spsk Citronsaft
1 tsk Flydende honning
300 g Tomater, fx blomme eller cherry
4 Nektariner eller ferskner, skåret i både
40 g Saltede mandler
1 bundt Frisk basilikum, grofthakket
100 g Salatost i tern
Flagesalt
Friskkværnet peber