Cremet dip med tomatsalat

Cremet dip med tomatsalat

Tomatsalat er en forfriskende og velsmagende forret, tilbehør eller snack, som får smagsløgene til at danse af glæde. Modne friske tomater, aromatiske urter og en velsmagende cremet dip gør denne tomatsalat til noget helt særligt. Hemmeligheden bag enhver vellykket tomatsalat, er selvfølgelig valget af tomater. Tomater findes i mange former og farver, og er altid en fryd for øjet. - og smager bedst når de er i sæson om sommeren. Kast dig ud i denne tomatsalat med corutoner og creme af salatost - det er bare så lækkert!
https://www.arla.dk/opskrifter/cremet-dip-med-tomatsalat/

Sådan gør du

  • Blend ost, citronsaft- og skal og peber og smag til.
  • Fordel salatostedippen i et tykt lag på et fad.
  • Vend tomater sammen med forårsløg og olivenolie og fordel det over dippen.
  • Pynt med croutoner, flagesalt og frisk basilikum og server.

Når det ikke er sæson for solmodne tomater, kan retten tilberedes med braiseret fennikel. Del 3 fennikler i kvarte og steg dem i olie, ½ tsk salt og 1 tsk sukker. Damp dem møre under låg i ca. 10 min. og vend dem med 2 finthakkede fed hvidløg, 2 tsk citronskal og 1 dl hakkede krydderurter. Smag til med salt og peber.

Energiindhold for hele retten:

5436 kJ / 1299 kcal

Næringsindhold pr. 100g

623 kJ / 149 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 17 % 6,2 g
Kulhydrat: 23 % 8,4 g
Fedt: 60 % 10,1 g
Mere inspiration

Her en opskrift på endnu en lækker salat - og hvordan du laver croutoner selv.

Ostesalat
45 min
Ostesalat
(2)

Ingredienser

300 g Salatost
1 spsk Friskpresset citronsaft
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
Friskkværnet peber
400 g Cherrytomater i halve og kvarte
2 Forårsløg i tynde ringe
2 spsk Olivenolie
100 g Croutoner
Flagesalt
Frisk basilikum