Nektarinsalat

Nektarinsalat

15 min
Nektarinsalat er en skøn sommersalat med rucola, nektariner, oliven og salatost. Nektarinsalaten er virkelig velsmagende og nem at lave - og er et supergodt eksempel på at sødt og salt i salater er et godt mix. Server nektarinsalaten sammen med stegt eller grillet kød.

Sådan gør du

  • Fordel rucolaen i bunden af et serveringsfad.
  • Anret nektariner, rødløg og oliven oven på salatbladene.
  • Dryp olie og citronsaft over salaten og drys med salt og peber.
  • Smuldr osteternene og kom dem på toppen af salaten. Server - fx med godt brød eller til stegt kød.

Salaten kan også tilberedes med ferskner eller blommer.

Energiindhold for hele retten:

2435 kJ / 582 kcal

Næringsindhold pr. 100g

435 kJ / 104 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 14,9 % 3,8 g
Kulhydrat: 26,3 % 6,7 g
Fedt: 58,8 % 6,9 g
Mere inspiration

Prøv en anden lækker sommersalat, der forener sødt og salt på fineste vis.

Ingredienser

50 g Renset rucolasalat
4 Modne nektariner eller ferskener i både (ca. 300 g)
½ Rødløg i meget tynde ringe
50 g Grønne oliven
2 tsk Olivenolie
2 tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Havsalt
Groftkværnet peber
100 g Salatost i tern