Vandmelonsalat med salatost

Vandmelonsalat med salatost

Vandmelonsalat med salatost - en klassisk kombination, hvor det søde og det salte fungerer rigtig godt sammen. Vandmelonsalaten smager herligt, er frisk og læskende og i denne version med et dejligt krydret tvist af frisk koriander.

Sådan gør du

Vandmelonsalat
  • Bland vandmelon, tomater, agurk, løg og chili.
  • Lad osten dryppe af, vend den i salaten og anret den i et fad.
Marinade
  • Pisk olie, limeskal, -saft og salt sammen og hæld marinaden over salaten lige inden serveringen.
  • Pynt med korianderblade.

De friske korianderblade kan erstattes af andre krydderurter, fx mynte, bredbladet persille eller basilikum.

Vandmelonsalaten kan forberedes i god tid, men vent med at tilsætte osten og hælde dressingen over før servering. Det samme gælder, hvis du har lyst til at tage salaten med på picnic.

Energiindhold for hele retten:

4622 kJ / 1105 kcal

Næringsindhold pr. 100g

397 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 14,3 % 3,4 g
Kulhydrat: 18,9 % 4,4 g
Fedt: 66,8 % 7,2 g
Mere inspiration

Endnu en skøn og mere enkel vandmelonsalat.

Vandmelonsalat
15 min
Vandmelonsalat
(169)
Relateret video
Vandmelonsalat med salatost

Ingredienser

Vandmelonsalat
450 g Skrællet vandmelon i tern
3 Tomater i tern (ca. 225 g)
½ Agurk i tern (ca. 150 g)
½ Rødløg i tynde strimler (ca. 50 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber
200 g Salatost i tern
Marinade
3 spsk Olivenolie
1½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1½ spsk Friskpresset limesaft
¼ tsk Groft salt
1 dl Grofthakket frisk koriander