Vandmelonsalat med salatost

Vandmelonsalat med salatost

Vandmelonsalat med salatost - en klassisk kombination, hvor det søde og det salte fungerer rigtig godt sammen. Vandmelonsalaten smager herligt, er frisk og læskende og i denne version med et dejligt krydret tvist af frisk koriander.

Ingredienser

Vandmelonsalat

450 g Skrællet vandmelon i tern
3 Tomater i tern (ca. 225 g)
½ Agurk i tern (ca. 150 g)
½ Rødløg i tynde strimler (ca. 50 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber
200 g Salatost i tern

Marinade

3 spsk Olivenolie
1½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1½ spsk Friskpresset limesaft
¼ tsk Groft salt
1 dl Grofthakket frisk koriander

Sådan gør du

Vandmelonsalat

  • Bland vandmelon, tomater, agurk, løg og chili.
  • Lad osten dryppe af, vend den i salaten og anret den i et fad.

Marinade

  • Pisk olie, limeskal, -saft og salt sammen og hæld marinaden over salaten lige inden serveringen.
  • Pynt med korianderblade.

De friske korianderblade kan erstattes af andre krydderurter, fx mynte, bredbladet persille eller basilikum.

Vandmelonsalaten kan forberedes i god tid, men vent med at tilsætte osten og hælde dressingen over før servering. Det samme gælder, hvis du har lyst til at tage salaten med på picnic.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2429 kJ / 580 kcal

Næringsindhold pr. 100g

209 kJ / 50 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 4,8 % 0,6 g
Kulhydrat: 35,1 % 4,3 g
Fedt: 60,1 % 3,4 g
Relateret video Vandmelonsalat med salatost

https://www.arla.dk/opskrifter/vandmelonsalat-med-salatost/