Glaze med abrikos og chili

Glaze med abrikos og chili

15 min
Lidt spicy glaze med sødme fra tørrede abrikoser og farin. Smager godt at pensle på kød eller grøntsager de sidste minutter af grill-tiden.

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne, med undtagelse af olivenolie, i en lille gryde og kog ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Tag gryden af varmen og blend blandingen til en rustik glaze - der må gerne være små stykker abrikos i blandingen.
  • Rør olien i og smag til.
  • Pensl glazen på grøntsager eller kød, så det steger med de sidste par minutter af grill-tiden.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

1467 kJ / 351 kcal

Næringsindhold pr. 100g

549 kJ / 131 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 10,7 % 3,4 g
Kulhydrat: 55,8 % 18 g
Fedt: 33,5 % 5 g

Ingredienser

Tørrede abrikoser i mindre stykker
50 g
Grofthakkede fed hvidløg
2
Sojasauce
1 dl
Vand
½ dl
Brun farin
2 spsk
Hvidvinseddike
1 spsk
Sambal oelek
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Olivenolie
1 spsk