Norske klejner
Ny

Norske klejner

60+ min
Fryseegnet

Om norske klejner stammer fra Norge, er svært at finde ud af. Sandsynligvis gør de det ikke. Som en norsk kok bosiddende i Danmark sagde: "Det var nok bare en smart bager, der manglede et navn til sit bagværk". Men i Danmark kalder vi de store bløde klejner for norske klejner. Der er næsten de samme ingredienser i små sprøde klejner og norske klejner, bortset fra at der er gær i de norske. I Norge hedder de små klejner fattigmann. Ikke fordi det var en kage for fattigmand, men fordi ingredienserne var så dyre at bageren stod tilbage som en fattig mand. Norske klejner er lavet af nogenlunde samme dej som donuts, men vredet som klejner.

Mere inspiration

Er du mere til de små sprøde klejner.....eller har du lyst til at prøve begge slags?

Velbekomme!
Frysetip

De færdige norske klejner kan fryses - uden glasur. Lun dem inden servering, fx på en brødrister og pynt dem derefter med glasur.

Tips

De norske klejner smager naturligvis allerbedst, når de er nykogte. De egner sig ikke til at gemme i en dåse. Så er det meget bedre at fryse dem og derefter lune klejnerne. Du kan komme en dråbe eller to gul pastafarve i glasuren, hvis du vil have dem til at ligne de norske klejner fra bageren.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15085 kJ / 3605 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1502 kJ / 359 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 6,3 % 5,5 g
Kulhydrat: 46,2 % 40,8 g
Fedt: 47,5 % 19,3 g

Ingredienser