Specier
60+ min

Specier

Uhm, specier! Sprøde og lækre småkager med mandler.
Fryseegnet
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Specier

Uhm, specier! Sprøde og lækre småkager med mandler.

55 kager pr. portion

Antal portioner
  • ½ dl mandler
  • 400 g smør
  • 500 g hvedemel
  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 50 g perlesukker (ca. ¾ dl)

Fremgangsmåde:

Skyl mandlerne og snit dem på langs - de skal ikke smuttes.

Ælt smør, mel og sukker sammen og tril dejen til tykke stænger. Tril stængerne i perlesukker. Stil dejstængerne tildækkede i køleskabet til næste dag. Skær stængerne i ret tykke, ensartede skiver. Læg kagerne på plader med bagepapir. Drys med mandelsplitter og bag specierne øverst i ovnen til de er lysebrune i kanten.

Bagetid

8-10 min. ved 200°.

Tips

Dejen kan fryses i stænger. Pak dem godt ind i fx film og derefter en plasticpose egnet til madvarer.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 24275 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 54 %
Print