Specier

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

60+ min

Uhm, specier! Sprøde og lækre småkager med mandler.

Ingredienser

55 kager pr. portion

Antal portioner
  • ½ dl mandler
  • 400 g smør
  • 500 g hvedemel
  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 50 g perlesukker (ca. ¾ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl mandlerne og snit dem på langs - de skal ikke smuttes.

Ælt smør, mel og sukker sammen og tril dejen til tykke stænger. Tril stængerne i perlesukker. Stil dejstængerne tildækkede i køleskabet til næste dag. Skær stængerne i ret tykke, ensartede skiver. Læg kagerne på plader med bagepapir. Drys med mandelsplitter og bag specierne øverst i ovnen til de er lysebrune i kanten.

Bagetid

8-10 min. ved 200°.

Frysetip

Dejen kan fryses i stænger. Pak dem godt ind i fx film og derefter en plasticpose egnet til madvarer.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 24275 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 54 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: