Specier

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(19 vurderinger)

60+ min

Uhm, specier! Sprøde og lækre småkager med mandler.

Ingredienser

110 kager pr. portion

Antal portioner

  • ½ dl mandler
  • 400 g smør
  • 500 g hvedemel
  • 150 g flormelis (ca. 3 dl)
  • 50 g perlesukker (ca. ¾ dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl mandlerne og snit dem på langs - de skal ikke smuttes.

Ælt smør, mel og sukker sammen og tril dejen til tykke stænger. Tril stængerne i perlesukker. Stil dejstængerne tildækkede i køleskabet til næste dag. Skær stængerne i ret tykke, ensartede skiver. Læg kagerne på plader med bagepapir. Drys med mandelsplitter og bag specierne øverst i ovnen til de er lysebrune i kanten.

Bagetid

8-10 min. ved 200°.

Frysetip

Dejen kan fryses i stænger. Pak dem godt ind i fx film og derefter en plasticpose egnet til madvarer.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 24275 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: