Sprøde kager med mandler
60+ min

Sprøde kager med mandler

Denne italiensk-inspirerede opskrift på sprøde kager med mandler er nem at tilberede og giver et velsmagende resultat. Prøv den!
Bedømmelse (46 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sprøde kager med mandler

Denne italiensk-inspirerede opskrift på sprøde kager med mandler er nem at tilberede og giver et velsmagende resultat. Prøv den!

ca. 75 stk.

Antal portioner
  • 2 æg
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 50 g smør - smeltet og afkølet
  • 200 g usmuttede mandler
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk fint salt

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker sammen i ca. 4 min. Tilsæt smeltet, afkølet smør og mandler. Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen. Ælt dejen let sammen og lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Del dejen i 3 portioner og form dem til stænger (ca. 4 cm brede og 30 cm lange). Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem ca. 25 min. midt i ovnen.

Stil pladen på en bagerist og lad stængerne køle af 1-2 min. Skær stængerne i 1 cm tykke, skrå skiver. Læg skiverne på bagepapiret og bag kagerne færdige midt i ovnen.

Tip

Kagerne kan også tilberedes uden mandler og serveres som "kammerjunkere" til koldskål. Form dejen til ca. 35 cm lange stænger og forbag dem som nævnt i opskriften. Skær de bagte stænger i ½ cm tykke skiver og bag dem færdige. Af portionen bliver der ca. 120 "kammerjunkere". Både sprøde kager og "kammerjunkere" kan opbevares i en tæt kagedåse.

Forbagning

Ca. 25 min. ved 175°.

Bagning

Ca. 15 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14820 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 42 %
Print