Biscotti - sprøde kager med mandler

Biscotti - sprøde kager med mandler

60+ min
Denne italiensk-inspirerede opskrift på sprøde kager med mandler er nem at tilberede og giver et velsmagende resultat. Prøv den!

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker sammen i ca. 4 min. Tilsæt smeltet, afkølet smør og mandler. Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen. Ælt dejen let sammen og lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Del dejen i 3 portioner og form dem til stænger (ca. 4 cm brede og 30 cm lange). Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem ca. 25 min. midt i ovnen.
  • Stil pladen på en bagerist og lad stængerne køle af 1-2 min. Skær stængerne i 1 cm tykke, skrå skiver. Læg skiverne på bagepapiret og bag kagerne færdige midt i ovnen.
Tip
  • Kagerne kan også tilberedes uden mandler og serveres som "kammerjunkere" til koldskål. Form dejen til ca. 35 cm lange stænger og forbag dem som nævnt i opskriften. Skær de bagte stænger i ½ cm tykke skiver og bag dem færdige. Af portionen bliver der ca. 120 "kammerjunkere". Både sprøde kager og "kammerjunkere" kan opbevares i en tæt kagedåse.
Forbagning
  • Ca. 25 min. ved 175°.
Bagning
  • Ca. 15 min. ved 175°.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13674 kJ / 3268 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1688 kJ / 403 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 6 g
Protein: 9,9 % 9,9 g
Kulhydrat: 46 % 45,7 g
Fedt: 44,1 % 20,1 g

Ingredienser

Æg
2
Sukker (ca. 1¾ dl)
150 g
Smør - smeltet og afkølet
50 g
Usmuttede mandler
200 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
300 g
Bagepulver
1 tsk
Fint salt
¼ tsk