Denne italiensk-inspirerede opskrift på sprøde kager med mandler er nem at tilberede og giver et velsmagende resultat. Prøv den!
Sådan gør du
Pisk æg og sukker sammen i ca. 4 min. Tilsæt smeltet, afkølet smør og mandler. Bland mel, bagepulver og salt og vend det i dejen. Ælt dejen let sammen og lad den hvile tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Del dejen i 3 portioner og form dem til stænger (ca. 4 cm brede og 30 cm lange). Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem ca. 25 min. midt i ovnen.
Stil pladen på en bagerist og lad stængerne køle af 1-2 min. Skær stængerne i 1 cm tykke, skrå skiver. Læg skiverne på bagepapiret og bag kagerne færdige midt i ovnen.
Tip
Kagerne kan også tilberedes uden mandler og serveres som "kammerjunkere" til koldskål. Form dejen til ca. 35 cm lange stænger og forbag dem som nævnt i opskriften. Skær de bagte stænger i ½ cm tykke skiver og bag dem færdige. Af portionen bliver der ca. 120 "kammerjunkere". Både sprøde kager og "kammerjunkere" kan opbevares i en tæt kagedåse.