Kakaoscones

Kakaoscones

30 min
Dejlige scones bagt med kakaomælk og chokolade. Scones er lynhurtige at bage, fordi de indeholder bagepulver istedet for gær. Derfor er scones også klart bedst nybagte.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 10 min. ved 220° - traditionel ovn.

Scones
  • Bland mel, sukker, chokolade, bagepulver, kanel og salt i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til det er fintdelt.
  • Pisk æggene sammen med kakaomælk. Bland de våde og tørre ingredienser hurtigt og løst sammen - dejen er ret våd.
  • Drys mel på bordet og vend dejen ud herpå. Klap dejen lidt fladere og vend den et par gange.
  • Drys lidt mere mel på bordet og klap eller rul dejen ud (ca. 1½ cm tyk).
  • Udstik 9 scones med et glas (ca. 7 cm i diameter) eller forskellige mellemstore udstikkere - det kræver, at du samler resterne og ruller dejen ud igen en gang eller to.
  • Læg dem på en plade med bagepapir og pensl med kakaomælk. Bag scones´ene midt i ovnen til de er gyldne.
Glasur
  • Rør flormelis og æggehvide sammen til en tyk og sej glasur. Tilsæt evt. kakao eller pastafarve.
  • Smør glasuren på de bagte scones med en ske eller kom den i en sprøjtepose og klip et meget lille hul - på den måde kan du "tegne" med glasuren.

Glasuren er lavet med æggehvide, så den ikke løber, når du "tegner" med den. Hvis den smørres på almindeligt, kan den fint laves med vand.

Energiindhold for hele retten:

11749 kJ / 2808 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1335 kJ / 319 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 7,1 % 5,6 g
Kulhydrat: 63,9 % 50,2 g
Fedt: 29 % 10,5 g

Ingredienser

Scones
300 g Hvedemel (ca. 4¼ dl)
50 g Sukker
50 g Finthakket mørk chokolade
3 tsk Bagepulver
1 tsk Stødt kanel
½ tsk Groft salt
75 g Koldt smør
2 Æg
1 dl Kakaomælk
Pensling
2 spsk Kakaomælk
Glasur
125 g Flormelis
1 Æggehvide (ca. 2 spsk)
Evt. kakaopulver eller pastafarve
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk