30 min

Kakaoscones

Dejlige scones bagt med kakaomælk og chokolade. Scones er lynhurtige at bage, fordi de indeholder bagepulver istedet for gær. Derfor er scones også klart bedst nybagte!

Kakaoscones

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker, chokolade, bagepulver, kanel og salt i en skål. Smuldr smørret i melblandingen til det er fintdelt.
  • Pisk æggene sammen med kakaomælk. Bland de våde og tørre ingredienser hurtigt og løst sammen - dejen er ret våd.
  • Drys mel på bordet og vend dejen ud herpå. Klap dejen lidt fladere og vend den et par gange.
  • Drys lidt mere mel på bordet og klap eller rul dejen ud (ca. 1½ cm tyk).
  • Udstik 9 scones med et glas (ca. 7 cm i diameter) eller forskellige mellemstore udstikkere - det kræver, at du samler resterne og ruller dejen ud igen en gang eller to.
  • Læg dem på en plade med bagepapir og pensl med kakaomælk. Bag scones´ene midt i ovnen til de er gyldne.
Glasur
  • Rør flormelis og æggehvide sammen til en tyk og sej glasur. Tilsæt evt. kakao eller pastafarve.
  • Smør glasuren på de bagte scones med en ske eller kom den i en sprøjtepose og klip et meget lille hul - på den måde kan du "tegne" med glasuren.
Bagetid
  • Ca. 10 min. ved 220° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tip

Glasuren er lavet med æggehvide, så den ikke løber, når du "tegner" med den. Hvis den smørres på almindeligt, kan den fint laves med vand.

Ingredienser

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 11772 kJ / 2814 kcal
Fiber: 11,7 g
Protein: 7,8 %
Kulhydrat: 63,5 %
Fedt: 28,7 %