Kløben juleboller

Kløben juleboller

60+ min Mellemmåltid
En nem opskrift på kløben juleboller med marcipan, sukat, rosiner og appelsin. De lune juleboller skal pensles med sukkerlage, når de kommer ud af ovnen - så de får den skinnende overflade. Kløben er et tyskinspireret aflangt sødt brød tilsat fx rosiner, sukat, pomerans, appelsin, marcipan og/eller mandler. Kløben bliver oftest spist ved juletid, og det ses særligt på hylderne hos Sønderjyske bagere. Kløben er en julebolle, som smager skønt som den er eller med et lag koldt smør. Du kan sagtens erstatte rosiner, sukat, marcipan med andet fyld som fx nødder, mandler, pomerans eller andre citrusfrugter.
Mere inspiration

Servér et glas krydret gløgg til julebollerne.

Gløgg
45 min
Gløgg
(104)
Velbekomme!
Tip

Du kan sagtens tilføj eller erstatte fyldet i julebollerne alt efter smag - de traditionelle ingredienser er som oftest: rosiner, sukat, pomerans, appelsin, marcipan /og eller hakkede mandler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3470 kJ / 3470 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1160 kJ / 277 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 8,3 % 5,6 g
Kulhydrat: 68,3 % 46,6 g
Fedt: 23,4 % 7,3 g

Ingredienser