Kløben er et tyskinspireret aflangt sødt brød tilsat fx rosiner, sukat, pomerans, appelsin, marcipan og/eller mandler. Kløben bliver oftest spist ved juletid, og det ses særligt på hylderne hos Sønderjyske bagere. Vi har lavet en nem opskrift på kløben boller med rosiner, pomerans, tørret ananas og appelsin. Det tørrede frugt gør kløben bollerne lækre og smagfulde. Kløben er en dejlig julebolle, som smager skønt som den er eller med et lag koldt smør.
Du kan sagtens tilføj eller erstatte fyldet i julebollerne alt efter smag - de tradtionelle ingredienser er som oftest: rosiner, sukat, pomerans, appelsin, marcipan /og eller hakkede mandler.
10933 kJ / 2613 kcal
1055 kJ / 252 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,4 g |
Protein: | 9,3 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 65,4 % | 40,6 g |
Fedt: | 25,3 % | 7,2 g |