Kløben - tyske juleboller

Kløben - tyske juleboller

60+ min

Kløben er et tyskinspireret aflangt sødt brød tilsat fx rosiner, sukat, pomerans, appelsin, marcipan og/eller mandler. Kløben bliver oftest spist ved juletid, og det ses særligt på hylderne hos Sønderjyske bagere. Vi har lavet en nem opskrift på kløben boller med rosiner, pomerans, tørret ananas og appelsin. Det tørrede frugt gør kløben bollerne lækre og smagfulde. Kløben er en dejlig julebolle, som smager skønt som den er eller med et lag koldt smør.

Mere inspiration

Servér et glas krydret gløgg til julebollerne.

Gløgg
45 min
Gløgg
(101)
Velbekomme!
Tip

Du kan sagtens tilføj eller erstatte fyldet i julebollerne alt efter smag - de tradtionelle ingredienser er som oftest: rosiner, sukat, pomerans, appelsin, marcipan /og eller hakkede mandler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10933 kJ / 2613 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1055 kJ / 252 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 9,3 % 5,8 g
Kulhydrat: 65,4 % 40,6 g
Fedt: 25,3 % 7,2 g

Ingredienser