Madpakkebrød

Madpakkebrød

60+ min
Grove madpakkebrød med rugkerner og hytteost er perfekte i madpakken. Fyld brødene med lækkert pålæg eller spis dem som de er. Med en blanding af hvedemel, rugmel og rugkerner indeholder de godt med fibre - og de mætter godt til et mellemmåltid eller i madpakken. Vores madpakkebrød er nemme og hurtige at lave - og de kan selvfølgelig også fryses. Mangler du ideer til madpakken, så er disse madpakkebrød helt perfekte.

Sådan gør du

Madpakkebrød
  • Kog rugkernerne i vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne stå i ca. 10 min.
  • Smelt smørret i de varme kerner og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
  • Rør hytteost ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Form dejen med hånden til et rundt og fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir.
  • Skær brødet næsten igennem, så der bliver otte trekanter. Lad brødet efterhæve i ca. ½ time.
  • Pensl med æg og bag det midt i ovnen.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Tunsalat smager skønt i madpakkebrødene.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8486 kJ / 2028 kcal

Næringsindhold pr. 100g

885 kJ / 211 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 4,7 g
Protein: 13,3 % 6,9 g
Kulhydrat: 71,5 % 37,2 g
Fedt: 15,2 % 3,6 g

Ingredienser

Madpakkebrød
Knækkede rugkerner (ca. 1 dl)
75 g
Vand
1 dl
Smør
25 g
Mælk
2 dl
Gær
25 g
100 g
Groft salt
1 tsk
Sukker
1 tsk
Rugmel (ca. 2½ dl)
125 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
300 g
Pensling
Sammenpisket æg