Grove madpakkebrød med rugkerner og hytteost er perfekte i madpakken. Fyld brødene med lækkert pålæg eller spis dem som de er.
Med en blanding af hvedemel, rugmel og rugkerner indeholder de godt med fibre - og de mætter godt til et mellemmåltid eller i madpakken.
Vores madpakkebrød er nemme og hurtige at lave - og de kan selvfølgelig også fryses. Mangler du ideer til madpakken, så er disse madpakkebrød helt perfekte.
Sådan gør du
Madpakkebrød
Kog rugkernerne i vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne stå i ca. 10 min.
Smelt smørret i de varme kerner og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
Rør hytteost ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
Form dejen med hånden til et rundt og fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir.
Skær brødet næsten igennem, så der bliver otte trekanter. Lad brødet efterhæve i ca. ½ time.