Havregrynsboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

60+ min

Skønne luftige boller med havregryn lige til at brække fra hinanden. Kan fx bruges som kuvertbrød til suppe.

Ingredienser

16 stk.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 dl vand
  • 2 dl Arla A38® Ylette Ylette
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g finvalsede havregryn (ca. 3 dl)
  • 550 g hvedemel (ca. 9 dl)

Pensling

  • vand

Pynt

  • havregryn

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt ylette. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Beklæd en bradepande på ca. 4 x 25 x 25 cm med bagepapir. Læg dejen i bradepanden og tryk den ud, så den fylder det hele. Lad dejen efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl med vand og drys med havregryn. Skær dejen igennem 3 gange på hver led med en fugtig kniv, så der bliver 16 firkantede boller. Bag dem midt i ovnen. Lad havregrynsbollerne køle af på en bagerist - skil dem ad.

Tip

Har du ikke ylette, kan du bruge ymer, tykmælk eller yoghurt naturel.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 13 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: