Havregrynsboller
&format=webp)
Havregrynsboller har en skøn lidt nøddeagtig smag fra havregrynene. De er lige noget for dig, som ikke bryder sig om at få fingrene i dejen, da det hele bliver slået sammen i en skål med en grydeske. Bollerne hæver i køleskabet natten over, så du kan uden det store arbejde servere friskbagte boller til morgenmad eller til eftermiddagshyggen, eller til aftensmaden eller til.....kun fantasien sætter grænser. Det er supernemt at bage disse havregrynsboller , så de større børn kan klare det selv og de små kan hjælpe med. Så hyg jer med at bage en dejlig portion havregrynsboller.
Ingredienser
Dej
4 dl
Vand
|
|
---|---|
¼ liter
A38 naturel
|
|
10 g
Gær
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
|
120 g
Finvalsede havregryn (ca. 3 dl)
|
|
125 g
Fuldkornsspeltmel (ca. 2 dl)
|
|
500 g
Hvedemel
|
Pynt
Havregryn
|
---|
Sådan gør du
Dej
Havregrynsboller
Havregrynsbollerne skal i ovnen, når de er formet, altså ingen efterhævning. Det betyder at bollerne revner lidt i toppen. Det gør dem kun ekstra sprøde og rustikke at se på.
