Havregrynsboller
60+ min

Havregrynsboller

Skønne luftige boller med havregryn lige til at brække fra hinanden. Kan fx bruges som kuvertbrød til suppe.
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Havregrynsboller

Skønne luftige boller med havregryn lige til at brække fra hinanden. Kan fx bruges som kuvertbrød til suppe.

16 stk.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 4 dl vand
  • 2 dl Arla A38® Ylette
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g finvalsede havregryn (ca. 3 dl)
  • 550 g hvedemel (ca. 9 dl)

Pensling

  • vand

Pynt

  • havregryn

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde og tilsæt vandet. Hæld blandingen i en skål og tilsæt ylette. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Beklæd en bradepande på ca. 4 x 25 x 25 cm med bagepapir. Læg dejen i bradepanden og tryk den ud, så den fylder det hele. Lad dejen efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl med vand og drys med havregryn. Skær dejen igennem 3 gange på hver led med en fugtig kniv, så der bliver 16 firkantede boller. Bag dem midt i ovnen. Lad havregrynsbollerne køle af på en bagerist - skil dem ad.

Tip

Har du ikke ylette, kan du bruge ymer, tykmælk eller yoghurt naturel.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 75 %
  • Fedt: 13 %
Print