Grovbirkes
1 timer

Grovbirkes

Gode til morgenbordet eller i picnickurven til skovturen.
Bedømmelse (39 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grovbirkes

Gode til morgenbordet eller i picnickurven til skovturen.

10 stk pr. portion

Antal portioner
  • ½ liter vand
  • 100 g 5-kornsblanding (ca. 1½ dl)

Pensling

  • skummetmælk

Fremgangsmåde:

Bring vandet i kog og tilsæt 5-kornsblandingen. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld til afdrypning i en sigte.

Rør gæren ud i mælken og tilsæt 5-kornsblandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen. Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm). Fold dejen sammen 2 gange fra den lange side så der bliver 3 lag. Skær den ud i 10 "birkes". Læg dem - med sammenføjningen nedad - på en plade med bagepapir. Lad de 10 "birkes" hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med mælk og bag dem midt i ovnen til de er gyldne. Lad de 10 "grovbirkes" afkøle på en bagerist.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,3 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 12 %
Print