Grovbirkes

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(44 vurderinger)

1 timer

Gode til morgenbordet eller i picnickurven til skovturen.

Ingredienser

10 stk pr. portion

Antal portioner

  • ½ liter vand
  • 100 g 5-kornsblanding (ca. 1½ dl)

Pensling

  • skummetmælk

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vandet i kog og tilsæt 5-kornsblandingen. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld til afdrypning i en sigte.

Rør gæren ud i mælken og tilsæt 5-kornsblandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen. Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm). Fold dejen sammen 2 gange fra den lange side så der bliver 3 lag. Skær den ud i 10 "birkes". Læg dem - med sammenføjningen nedad - på en plade med bagepapir. Lad de 10 "birkes" hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med mælk og bag dem midt i ovnen til de er gyldne. Lad de 10 "grovbirkes" afkøle på en bagerist.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,3 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 12 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: