Grovbirkes
1 time
Fryseegnet
•
![Grovbirkes](https://images.arla.com/recordid/55C847FA-6737-485D-B090BC309F09A6D8/grovbirkes-.jpg?format=webp&width=375&height=265&mode=crop&crop=(170,0,0,0))
Disse grove morgenstykker kalder vi grovbirkes, fordi dejen er rullet ud og lagt sammen, så de ligner "rigtige birkes". Der er dog ingen lag med smør imellem, så det er faktisk mere en grovbolle og hytteosten gør dejen saftig og lækker. Synes du, der skal birkes på dine grovbirkes - så kommer du bare det. Uanset, hvad vi kalder dem, så er grovbirkes rigtig gode på morgenbordet, til et mellemmåltid - og de kan tages med i madpakken eller i picnickurven til skovturen.
Ingredienser
Grovbirkes
½ liter
Vand
|
|
---|---|
100 g
5-kornsblanding (ca. 1½ dl)
|
50 g
Gær
|
|
---|---|
1½ dl
Mælk
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 spsk
Akaciehonning
|
|
100 g
Hytteost
|
|
400 g
Hvedemel (ca. 7 dl)
|
Pensling
Mælk
|
---|
Sådan gør du
Grovbirkes
Synes du der skal birkes på "grovbirkes" - så drys birkes på, når du har penslet med mælk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8488 kJ / 2029 kcal
Næringsindhold pr. 100g
640 kJ / 153 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 14,5 % | 5,5 g |
Kulhydrat: | 73,6 % | 27,7 g |
Fedt: | 11,9 % | 2,1 g |
![https://www.arla.dk/opskrifter/grovbirkes-/](/opskrifter/grovbirkes-/qrcode.png)