Hurtigt madbrød med hytteost og krydderurter

45 min
Fryseegnet
Hurtigt madbrød med hytteost og krydderurter

Super nemt og hurtigt madbrød, der hverken skal æltes eller hæve særlig længe. Madbrødet kan du variere med forskellige krydderurter - fx ramsløg, når de er i sæson. Server madbrødet som tilbehør til aftensmad - det er fungerer perfekt som delebrød.

Ingredienser

50 g Gær
4 dl Vand - lillefingervarmt
2 dl Hakkede krydderurter, fx frisk timian, persille, dild, purløg eller ramsløg
100 g Hytteost
2 spsk Rapsolie
1½ tsk Groft salt
500 g Hvedemel (ca. 8½ dl)

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 250° - traditionel ovn.

  • Rør gæren ud i vandet.
  • Tilsæt krydderurter, hytteost og de øvrige ingredienser.
  • Slå dejen godt sammen.
  • Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat den ud med våde fingre til ca. 1 cm tykkelse.
  • Lad brødet hæve på køkkenbordet i ca. 20 min.
  • Bag brødet midt i ovnen.

Du kan også koldhæve dejen. Reducer mængden af gær til ca. ⅓ og lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over.

Lun det inden serveringen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8823 kJ / 2109 kcal

Næringsindhold pr. 100g

777 kJ / 186 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 11,9 % 5,4 g
Kulhydrat: 71,5 % 32,7 g
Fedt: 16,6 % 3,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/hurtigt-madbrod-med-ramslog/