Fladbrød
1 time 45 min
•
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
•
Lune fladbrød er geniale til et utal af retter. Fladbrød kan bruges til hjemmelavet shawarma, græsk gyros, wrap og som tilbehør til gryderetter eller eftermiddagsmad til sultne unger. Trænger køleskabet til at blive tømt er fladbrødene oplagte til at folde omkring gårsdagens rester eller lynstegte grøntsager toppet med creme fraiche.
Ingredienser
½ liter
Mælk
|
|
---|---|
25 g
Gær
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
100 g
Fuldkornshvedemel
|
|
500 g
Hvedemel
|
Variation - fladbrød med urtesmør
20 g
Smeltet smør
|
|
---|---|
1 dl
Grofthakket persille
|
|
2
Finthakkede fed hvidløg
|
Sådan gør du
Variation - fladbrød med urtesmør
Skal det gå hurtigt kan du bruge bagepulver som hævemiddel i stedet for gær, så behøver dejen ikke at hæve. Bland 2½ tsk bagepulver med de tørre ingredienser og rør det sammen med den kolde mælk. Form og bag brødene.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10178 kJ / 2433 kcal
Næringsindhold pr. 100g
855 kJ / 204 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 12,5 % | 6,3 g |
Kulhydrat: | 76,4 % | 38,5 g |
Fedt: | 11,1 % | 2,6 g |