Lakseroulade

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(142 vurderinger)

60+ min

Lakseroulade er en lækker og indbydende forret, som kan laves i forvejen - så er der masser af tid til gæsterne! Prøv denne lakseroulade i en version med spinat og purløgscreme.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Ca. 16 skiver

Antal portioner

Spinatbund

  • 450 g frossen hakket spinat - optøet
  • 3 æg
  • ¾ dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Purløgscreme

  • 300 g røget laks i skiver

Pynt

  • lange strå af purløg

Tilbehør

  • 200 g ristet mørkt rugbrød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Spinatbund

Pres spinaten fri for væske. Del æggene i hvider og blommer. Rør spinaten sammen med æggeblommer, mælk, salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i spinatblandingen. Fordel blandingen på en plade med bagepapir (ca. 40 x 30 cm) og bag den midt i ovnen - overfladen skal være gyldent. Lad spinatbunden afkøle på en bagerist på bagepapiret.

Purløgscreme

Pisk imens flødefraiche, flødeost, citronskal, salt og citronpeber sammen til et let skum, fx med en håndmixer. Vend forsigtigt purløg i, smag til og stil cremen tildækket i køleskabet.

Læg spinatbunden på et stykke husholdningsfilm, så fladen med bagepapir vender opad. Træk forsigtigt bagepapiret af. Fordel purløgscremen på spinatbunden i et jævnt lag - lad en bane på ca. 5 cm være fri for creme på den lange led. Læg lakseskiverne oven på purløgscremen, så skiverne lapper ind over hinanden. Rul forsigtigt spinatbunden med purløgscreme og laks sammen fra den lange side - start i den ende hvor der er creme helt ud til kanten. Rul rouladen ved at trække let i husholdningsfilmen. Pak rouladen ind i husholdningsfilmen og læg den i køleskabet i ca. 1 time eller til den er gennemkold.

Skær den kolde lakseroulade i 1½ cm skiver med en skarp kniv - rengør kniven mellem hvert snit. Anret skiverne på et fad, pynt med purløgsstrå og server med ristet rugbrød.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Du kan sagtens lave lakserouladen dagen før servering. Frys evt. rouladen ½ time før du skærer den ud, så bliver skiverne helt skarpe i snittet.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Røg og riesling fungerer generelt rigtig godt, og ligeledes en det også den bedste druesort til ristet rugbrød.

Læs mere om vin til mad

Andre gode forslag