Lakseroulade

Lakseroulade

2 timer
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
Lakseroulade er en nem, lækker og indbydende forret. Denne opskrift på lakseroulade med spinat kan gøres klar i forvejen - og så er der masser af tid til gæsterne. Rouladen med laks er lækker alene, men kan også være en del af en tapasanretning - og denne grønne udgave med både spinat og purløgscreme giver både smukt og velsmagende samspil til evt. andre tapas-bidder.
https://www.arla.dk/opskrifter/lakseroulade/

Sådan gør du

Spinatbund
  • Pres spinaten fri for væske.
  • Del æggene i hvider og blommer. Rør spinaten sammen med æggeblommer, mælk, salt og peber.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i spinatblandingen.
  • Fordel blandingen på en plade med bagepapir (ca. 40 x 30 cm) og bag den midt i ovnen ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn - overfladen skal være gyldent. Lad spinatbunden afkøle på en bagerist på bagepapiret.
Purløgscreme
  • Pisk imens yoghurt, flødeost, citronskal, salt og citronpeber sammen, fx med en håndmixer.
  • Vend forsigtigt purløg i, smag til og stil cremen tildækket i køleskabet.
Lakseroulade
  • Læg spinatbunden på et stykke husholdningsfilm, så fladen med bagepapir vender opad. Træk forsigtigt bagepapiret af.
  • Fordel purløgscremen på spinatbunden i et jævnt lag - lad en bane på ca. 5 cm være fri for creme på den lange led.
  • Læg lakseskiverne oven på purløgscremen, så skiverne lapper ind over hinanden.
  • Rul forsigtigt spinatbunden med purløgscreme og laks sammen fra den lange side - start i den ende hvor der er creme helt ud til kanten. Rul rouladen ved at trække let i husholdningsfilmen.
  • Pak rouladen ind i husholdningsfilmen og læg den i køleskabet i ca. 1 time eller til den er gennemkold.
  • Skær den kolde lakseroulade i 1½ cm skiver med en skarp kniv - rengør kniven mellem hvert snit. Anret skiverne på et fad, pynt med purløgsstrå og server med ristet rugbrød.

Du kan sagtens lave lakserouladen dagen før servering. Frys evt. rouladen ½ time før du skærer den ud, så bliver skiverne helt skarpe i snittet.

Energiindhold for hele retten:

7760 kJ / 1855 kcal

Næringsindhold pr. 100g

515 kJ / 123 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 25,7 % 7,8 g
Kulhydrat: 21,7 % 6,6 g
Fedt: 52,6 % 7,3 g

Ingredienser

Spinatbund
450 g Frossen hakket spinat - optøet
3 Æg
¾ dl Mælk
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Purløgscreme
1 dl Græsk yoghurt
200 g Flødeost
2 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
½ tsk Citronpeber
3 spsk Finthakket purløg
Fyld og pynt
300 g Røget laks i skiver
Lange strå af purløg
Tilbehør
200 g Ristet mørkt rugbrød