Lakseroulade
60+ min

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker og indbydende forret, som kan laves i forvejen - så er der masser af tid til gæsterne! Prøv denne lakseroulade i en version med spinat og purløgscreme.
Fryseegnet
Bedømmelse (22 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lakseroulade

Lakseroulade er en lækker og indbydende forret, som kan laves i forvejen - så er der masser af tid til gæsterne! Prøv denne lakseroulade i en version med spinat og purløgscreme.

Ca. 16 skiver

Antal portioner

Spinatbund

  • 3 æg
  • 450 g optøet frossen helbladet spinat
  • ¾ dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Purløgscreme

  • 300 g røget laks i skiver

Pynt

  • lange strå af purløg

Tilbehør

  • 200 g ristet mørkt rugbrød

Fremgangsmåde:

Spinatbund

Del æggene i hvider og blommer. Pres spinaten fri for væske og rør den sammen med æggeblommer, mælk, salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i spinatblandingen. Fordel blandingen på en plade med bagepapir og bag den midt i ovnen - overfladen skal være gyldent. Lad spinatbunden afkøle på en bagerist på bagepapiret.

Purløgscreme

Pisk imens flødefraiche, flødeost, citronskal, salt og citronpeber sammen til et let skum, fx med en håndmixer. Vend forsigtigt purløg i, smag til og stil cremen tildækket i køleskabet.

Læg spinatbunden på et stykke husholdningsfilm, så fladen med bagepapir vender opad. Træk forsigtigt bagepapiret af. Fordel purløgscremen på spinatbunden i et jævnt lag - lad en bane på ca. 5 cm være fri for creme på den lange led. Læg lakseskiverne oven på purløgscremen, så skiverne lapper ind over hinanden. Rul forsigtigt spinatbunden med purløgscreme og laks sammen fra den lange side - start i den ende hvor der er creme helt ud til kanten. Rul rouladen ved at trække let i husholdningsfilmen. Pak rouladen ind i husholdningsfilmen og læg den i køleskabet i ca. 1 time eller til den er gennemkold.

Skær den kolde lakseroulade i 1½ cm skiver med en skarp kniv - rengør kniven mellem hvert snit. Anret skiverne på et fad, pynt med purløgsstrå og server med ristet rugbrød.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Du kan sagtens lave lakserouladen dagen før servering. Frys evt. rouladen ½ time før du skærer den ud, så bliver skiverne helt skarpe i snittet.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8660 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 56 %
Print

Vin match

Røg og riesling fungerer generelt rigtig godt, og ligeledes en det også den bedste druesort til ristet rugbrød.

Læs mere om vin til mad