Tapas-skeer
45 min

Tapas-skeer

Delikat og smukt at se på. Små tapas-bidder på skeer, lige til at spise i en mundfuld ad gangen.
Bedømmelse (33 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tapas-skeer

Delikat og smukt at se på. Små tapas-bidder på skeer, lige til at spise i en mundfuld ad gangen.

Antal portioner

Stenbiderrogn

Tun

Vagtelæg

  • 6 smilende vagtelæg (kogetid 2-3 min.)
  • groftkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g meget tynde skiver ristet rugbrød
  • 100 g meget tynde skiver ristet lyst brød

Fremgangsmåde:

Stenbiderrogn

Bland ca. 100 g af stenbiderrognen med cremefraiche, løg, citronsaft og salt. Smag til. Fordel rognblandingen på 12 spiseskeer – det er nemmest at komme blandingen i en sprøjtepose. Pynt med resten af rognen, purløg og hakkede nødder. Læg skeerne spredt på et stort fad.

Tun

Hæld vandet fra tunen og findel den med en gaffel. Vend tunen sammen med cremefraiche, agurker, citronskal, salt og peber. Stil tuncremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Fordel tuncremen på 12 spiseskeer, pynt med karse og læg dem på fadet.

Vagtelæg

Pil æggene og del dem i halve. Kom æggene på teskeer, drys med peber og læg dem på fadet.

Tip

Skeerne kan stå klar i køleskabet et par timer. Tag dem ud en halv times tid før de skal spises.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,3 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 57 %
Print

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Et glas tør champagne/crémant (brut) vil være dejligt til denne festlige forret, men en god chablis vil også fungere rigtig godt Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til hummersuppe