Tapas-skeer

Tapas-skeer

45 min
Delikat og smukt at se på. Små tapas-bidder på skeer, lige til at spise i en mundfuld ad gangen.

Sådan gør du

Stenbiderrogn
  • Bland ca. 100 g af stenbiderrognen med cremefraiche, løg, citronsaft og salt. Smag til. Fordel rognblandingen på 12 spiseskeer – det er nemmest at komme blandingen i en sprøjtepose. Pynt med resten af rognen, purløg og hakkede nødder. Læg skeerne spredt på et stort fad.
Tun
  • Hæld vandet fra tunen og findel den med en gaffel. Vend tunen sammen med cremefraiche, agurker, citronskal, salt og peber. Stil tuncremen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til. Fordel tuncremen på 12 spiseskeer, pynt med karse og læg dem på fadet.
Vagtelæg
  • Pil æggene og del dem i halve. Kom æggene på teskeer, drys med peber og læg dem på fadet.
Tip
  • Skeerne kan stå klar i køleskabet et par timer. Tag dem ud en halv times tid før de skal spises.
Energiindhold for hele retten:

5697 kJ / 1362 kcal

Næringsindhold pr. 100g

569 kJ / 136 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 30 % 10 g
Kulhydrat: 38,9 % 13 g
Fedt: 31,1 % 4,8 g

Ingredienser

Stenbiderrogn
125 g Renset stenbiderrogn
1½ dl Fraiche
4 spsk Finhakket rødløg
2 tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
4 spsk Fintklippet purløg
4 spsk Hakkede, saltede cashewnødder
Tun
1 dåse Tun i vand
1 dl Fraiche
75 g Finthakkede syltede agurker
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 dl Klippet karse i buketter
Vagtelæg
6 Smilende vagtelæg (kogetid 2-3 min.)
Groftkværnet peber
Tilbehør
100 g Meget tynde skiver ristet rugbrød
100 g Meget tynde skiver ristet lyst brød