Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

1 time 20 min
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Red velvet kagen er kendt for sin karakteristiske røde farve og er en klassisker på det amerikanske kagebord - her har vi lavet en den som cupcake. Frostingen til disse red velvet cupcakes består af flødeost, smør og flormelis - den er super nem at lave og smager friskt oven på de røde cupcakes med den milde smag af kakao. Lad dine red velvet cupcakes stå helt enkelt eller pynt dem med frysetørrede bær.
https://www.arla.dk/opskrifter/red-velvet-cupcakes/

Sådan gør du

Red velvet cupcakes
  • Pisk smør og sukker til det er lyst og luftigt.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert.
  • Rør mælk og rød pastafarve i dejen.
  • Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og salt. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen.
  • Bland eddike og natron og vend det i dejen, når det begynder at boble.
  • Fordel dejen i muffinsformene til lidt under kanten og bag dem midt i ovnen. Bag kagerne midt i ovnen: først 5 min. ved 225° - traditionel ovn. Derefter ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad dem køle af på en bagerist.
Frosting
  • Pisk ost og smør ensartet.
  • Tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du stadig pisker.
  • Stop med at piske når frostingen er ensartet.
  • Kom den i en sprøjtepose med rund tylle. Sæt frostingen på køl i ca. 30 min.
  • Top de afkølede red velvet cupcakes med frostingen.

At den røde og fløjsbløde kage oprindeligt fik sit navn fra en særligt forarbejdet kakao med en mere rødlig tone. Vi har valgt at bruge almindelig kakao, da det giver den bedste smag og så tilsætter vi rød pastafarve i vores red velvet cupcakes.

Hvis du har lyst til at pynte dine red velvet cupcakes kan du bruge frysetørret eller frisk frugt - fx hindbær, jordbær eller blåbær. Du kan også farve din frosting med pastafarve.

Red velvet cupcakes kan fryses uden topping.

Energiindhold for hele retten:

17686 kJ / 4227 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1243 kJ / 297 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 6,3 % 4,6 g
Kulhydrat: 61,1 % 44,7 g
Fedt: 32,6 % 10,9 g

Ingredienser

Red velvet cupcakes
50 g Blødt smør
250 g Sukker (ca. 3¼ dl)
3 Æg
2½ dl Mælk
1 tsk Rød pastafarve
275 g Hvedemel (ca. 5¼ dl)
2 spsk Kakaopulver
1½ spsk Vaniljesukker
½ tsk Fint salt
1 tsk Eddike
1 tsk Natron
Frosting
200 g Flødeost
50 g Smør
150 g Flormelis (ca. 2½ dl)