Valentinskage

60+ min

Valentinsdag fejres i stor stil i USA. I Danmark er Valentine aldrig slået 100% igennem, men hvis du har lyst til at fejre kærligheden på Valentinsdag den 14. februar - eller på en hvilken som helst anden dag på året - så kommer her et forslag til en smuk og romantisk Valentinskage. Valentinskagen består af en bund af red velvet og ovenpå er der sprøjtet roser af tofarvet frosting. Red velvet bunden er en mild chokoladekage og frostingen af flødeost og smør er lækker og luftig. Server Valentinskagen næste gang du vil fortælle en kær person, at han eller hun er værdsat.

Valentinskage
Mere inspiration

Brug resterne, som du skærer fra, til en omgang romkugler.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

41271 kJ / 9864 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1397 kJ / 334 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4,9 % 4 g
Kulhydrat: 53,8 % 44,2 g
Fedt: 41,3 % 15,6 g
Vidste du...

Når du pisker frosting sammen, så pisk smør og flormelis godt luftigt, inden du tilsætter flødeost. Flødeosten skal kun piskes ganske kort, ellers risikerer du, at frostingen bliver tynd.

Tips

Du kan også vælge at smøre frostingen på hele kagebunden i stedet for at sprøjte den op. Pynt så kagen med bær og spiselige blomster, fx rød skovsyre, rosenblade eller hornvioler. Den resterende mængde kagebund (det du skærer fra, når du skærer hjertet ud) kan skæres op i reelle stykker, toppes med frosting og serveres ved siden af Valentine kagen.

Ingredienser