Valentinskage

Valentinskage

60+ min
Valentinsdag fejres i stor stil i USA. I Danmark er valentine aldrig slået 100% igennem, men hvis du har lyst til at fejre kærligheden på valentinsdag den 14. februar - eller på en hvilken som helst anden dag på året - så kommer her en opskrift på en smuk og romantisk valentinskage. Valentinskagen består af en bund af red velvet og ovenpå er der sprøjtet roser af tofarvet frosting. Red velvet bunden er en mild chokoladekage og frostingen af flødeost og smør er lækker og luftig. Server valentinskagen næste gang du vil fortælle en kær person, at han eller hun er værdsat.
https://www.arla.dk/opskrifter/valentinskage/

Sådan gør du

Dej til valentinskage
  • Pisk smør, sukker og salt luftigt.
  • Pisk æggene i et ad gangen.
  • Rør mælk, pastafarve og eddike i dejen.
  • Bland mel, kakao og bagepulver sammen i en skål og vend det i dejen - drysset gennem en sigte. Rør til dejen er ensartet.
  • Læg et stykke bagepapir i bunden af en bradepande (ca. 30 x 40 cm). Fordel dejen jævnt i bradepanden og bag kagen midt i ovnen i 30-35 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad den køle helt af i formen på en bagerist.
Frosting
  • Pisk flormelis og smør lys og luftigt med en håndmixer i ca. 3 min.
  • Tilsæt flødeost og pisk det hurtigt sammen.
  • Del frostingen i to mindre skåle og vend pastafarve i, så du får frosting i to nuancer af pink/lyserød.
  • Sæt en stjernetylle med dybe skår i en sprøjtepose. Kom skriftevis den ene farve og den anden farve frosting i posen - brug en dejskraber og sørg for, at de to farver ligger op langs hver sin side i sprøjteposen.
Sådan samler du valentinskagen
  • Vend den afkølede kagebund ud af bradepanden med undersiden opad. Træk bagepapiret af.
  • Tegn et stort hjerte på et stykke A4 papir. Klip hjertet ud, så du har en hjerteskabelon. Placer skabelonen på kagebunden og skær hjertet ud med en lille skarp kniv. Placer hjertet på et bræt eller en plade til servering.
  • Sprøjt rosetter af frosting på den hjerteformede kagebund: Hold sprøjteposen vinkelret på kagebunden. Start fra midten af rosetten. Hold et jævnt tryk på sprøjteposen, mens du bevæger sprøjteposen rundt mod uret - indefra midten af rosetten og ud. Sprøjt rosetterne forskudt på kagebunden. Fortsæt til hele kagen er dækket. Dæk de sidste huller mellem rosetterne med små 'dutter' af frosting - brug samme tylle og sprøjtpose.
  • Stil kagen på køl indtil servering.

Når du pisker frosting sammen, så pisk smør og flormelis godt luftigt, inden du tilsætter flødeost. Flødeosten skal kun piskes ganske kort, ellers risikerer du, at frostingen bliver tynd.

Du kan også vælge at smøre frostingen på hele kagebunden i stedet for at sprøjte den op. Pynt så kagen med bær og spiselige blomster, fx rød skovsyre, rosenblade eller hornvioler. Den resterende mængde kagebund (det du skærer fra, når du skærer hjertet ud) kan skæres op i reelle stykker, toppes med frosting og serveres ved siden af valentinekagen.

Energiindhold for hele retten:

41170 kJ / 9840 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1394 kJ / 333 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 4,6 % 3,8 g
Kulhydrat: 53,9 % 44,2 g
Fedt: 41,5 % 15,6 g
Relateret video
Valentinskage

Se hvordan du laver valentinskage her. Valentinsdag fejres i stor stil i USA. I Danmark er Valentine aldrig slået 100% igennem, men hvis du har lyst til at fejre kærligheden på Valentinsdag den 14. februar - eller på en hvilken som helst anden dag på året - så kommer her et forslag til en smuk og romantisk Valentinskage. Valentinskagen består af en bund af red velvet og ovenpå er der sprøjtet roser af tofarvet frosting.

Ingredienser

Dej til valentinskage
200 g Smør
500 g Sukker
½ tsk Groft salt
4 Æg
½ liter Mælk
1 spsk Æbleeddike
500 g Hvedemel
3 spsk Kakaopulver
2 tsk Bagepulver
1 spsk Rød pastafarve
Frosting
400 g Flormelis
200 g Blødt smør
400 g Flødeost
Pink pastafarve