Rødbedekage med limefrosting

Vejen til hjertet går gennem maven. Og beviset har vi her - en svampet rødbedekage med en frisk limefrosting, der giver et fint modspil.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rødbedekage med limefrosting

Vejen til hjertet går gennem maven. Og beviset har vi her - en svampet rødbedekage med en frisk limefrosting, der giver et fint modspil.

Antal portioner
  • 225 g smør
  • 275 g brun farin (ca. 4½ dl)
  • 3 æg
  • 350 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 1½ spsk vaniljesukker
  • 1½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk groft salt
  • 100 g fintrevede rødbeder
  • 2½ dl rødbedesaft
  • 2 tsk æblecidereddike

Limefrosting

Pynt

  • blåbærstøv

Fremgangsmåde:

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk imellem hvert. Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og salt. Vend det forsigtigt i æggeblandingen skiftevis med en blanding af rødbede, rødbedesaft og æblecidereddike. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter). Bag kagen midt i ovnen og lad den køle af på en bagerist. Flæk forsigtigt den afkølede kage i 2 bunde.

Limefrosting

Vend flødeost, flormelis, limeskal og -saft sammen. Pisk flødefraiche godt og vend det i flødeostblandingen. Læg en bund på et serveringsfad. Fordel 1/3 af frostingen på bunden. Dæk med den anden bund. Fordel resten af frostingen på hele kagen. Start med toppen og glat derefter siderne til du opnår en ensartet overflade. Dyp evt. paletkniven i varmt vand og tør den af, så er det lettere at få frostingen helt glat. Tegn et stort og et lille hjerte på to stykker papir og klip hjerterne ud. Brug skabelonerne med de "tomme" hjerter til at drysse hjerter af blåbærstøv på kagen.

Bagetid

Ca. 1 time ved 180° - traditionel ovn.

Brug en rest

Du kan skifte de revne rødbeder ud med rødbedepulp fra en juicepresser. Pulpen er det restprodukt du får, når du presser juice.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 50 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Protein: 5 %
  • Fiber: 15,7 g
Print