Rødbedekage med limefrosting
2 timer 10 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
&format=webp)
Smuk rødbedekage dekoreret med kærlighed. Vejen til hjertet går gennem maven. Også her - bag en dejlig svampet rødbedekage og pynt med en frisk limefrosting, der giver et fint modspil både i farve og smag. Kage med rødebede er slet ikke tosset - prøv bare og nyd synet og smagen.
Ingredienser
Rødbedekage
200 g
Blødt smør
|
|
---|---|
275 g
Brun farin (ca. 4½ dl)
|
|
3
Æg
|
|
350 g
Hvedemel (ca. 5 dl)
|
|
1½ spsk
Vaniljesukker
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
100 g
Fintrevede rødbeder
|
|
2½ dl
Rødbedesaft
|
|
2 tsk
Æblecidereddike
|
Limefrosting
200 g
Flødeost
|
|
---|---|
100 g
Flormelis (ca. 2 dl)
|
|
2 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
3 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
Pynt
Blåbærstøv
|
---|
Sådan gør du
Rødbedekage
Limefrosting
Du kan skifte de revne rødbeder ud med rødbedepulp fra en juicepresser. Pulpen er det restprodukt du får, når du presser juice.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
24810 kJ / 5930 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1265 kJ / 302 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 4,7 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 46,9 % | 34,9 g |
Fedt: | 48,4 % | 16,6 g |
