Rødbedetærter

Rødbedetærter

60+ min
Smukke, romantiske og dejlige rødbedetærter - med sprød bund og velsmagende fyld af rødbeder, salatost og frisk timian. Server rødbedetærte for din udkårne på "de elskendes helligdag" - også kendt som Valentinsdag - så er der ikke et øje tørt. Hvis du vil gå all in, så kan du også skære rødbeder i hjertefacon og lynsylte til salaten, der hører med. Rødbedetærte er oplagt at forkæle den du holder af med på en speciel dag - men den skal nok også glide ned på en helt almindelig mandag...

Sådan gør du

Tærtedej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet.
  • Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Tag ca. 50 g dej fra til pynt og fordel resten i to smurte forme med løs bund (ca. 15 cm i diameter).
  • Tryk dejen godt op ad kanterne. Prik tærtebundene og forbag dem midt i ovnen.
Fyld
  • Kom den drænede salatost i en skål og mos den let med en gaffel.
  • Kom æg, citronsaft, timian, salt og peber heri og pisk blandingen let sammen.
  • Vend de fintrevne rødbeder i æggeblandingen. Hæld blandingen på tærtebundene.
  • Udrul resten af dejen på et meldrysset bord. Udstik hjerter eller skær dem ud med en kniv.
  • Fordel hjerterne på tærterne. Bag tærterne færdige midt i ovnen.
Lynsyltede rødbeder
  • Kom vand, citronsaft, sukker og peberkorn i en gryde og bring det i kog.
  • Tilsæt rødbederne og kog dem i ca. 15 min. ved svag varme og uden låg.
  • Hæld syltet til afdrypning i en sigte og gem det til servering.
Rødbedetærter - servering
  • Server de lune tærter med en grøn blandet salat med de lynsyltede rødbeder.
Forbagning
  • Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.
Bagning
  • Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Her er er anden dejlig vegetarisk tærteopskrift.

Løgtærte
60+ min
Løgtærte
(56)
Velbekomme!
Tips

Hvis du ikke har tid til at pusle om tærterne, kan du blot smuldre den overskydende dej ovenpå rødbedeblandingen. Omvendt - hvis du vil gå all in med røde hjerter, så kan du skære rødbedeskiverne i hjerteform inden du sylter dem.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

9060 kJ / 2165 kcal

Næringsindhold pr. 100g

740 kJ / 177 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 10,1 % 4,4 g
Kulhydrat: 40,8 % 17,7 g
Fedt: 49,1 % 9,8 g

Ingredienser

Tærtedej
Koldt smør
100 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
175 g
Groft salt
½ tsk
Koldt vand
1½ spsk
Fyld
100 g
Æg
3
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Frisk timian
1 spsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Fintrevne rødbeder
200 g
Lynsyltede rødbeder
Vand
1 dl
Friskpresset citronsaft
1 dl
Sukker
4 spsk
Peberkorn
10
Rødbeder i tynde skiver
100 g
Hertil
Blandet salat
100 g