Rødbedetærter

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(3 vurderinger)

60+ min

Mættende tærter med sprøde rødbeder og frisk timian. Server den for din udkårne på "de elskendes helligdag" - også kendt som Valentinsdag - eller blot på en helt almindelig mandag...

Ingredienser

Antal portioner

Tærtedej

  • 100 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • ½ tsk groft salt
  • 1½ spsk koldt vand

Fyld

  • 100 g Arla® Puck salatost i blok
  • 3 æg
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk friske timianblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 200 g fintrevne rødbeder

Lynsyltede rødbeder

  • 1 dl vand
  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 4 spsk sukker
  • 10 peberkorn
  • 100 g rødbeder i tynde skiver

Hertil

  • 100 g blandet salat

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtedej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet. Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Tag ca. 50 g dej fra til pynt og fordel resten i to smurte forme med løs bund (ca. 15 cm i diameter). Tryk dejen godt op ad kanterne. Prik tærtebundene og forbag dem midt i ovnen.

Fyld

Kom den drænede salatost i en skål og mos den let med en gaffel. Kom æg, citronsaft, timian, salt og peber heri og pisk blandingen let sammen. Vend de fintrevne rødbeder i æggeblandingen. Hæld blandingen på tærtebundene. Udrul resten af dejen på et meldrysset bord. Udstik hjerter eller skær dem ud med en kniv. Fordel hjerterne på tærterne. Bag tærterne færdige midt i ovnen.

Lynsyltede rødbeder

Kom vand, citronsaft, sukker og peberkorn i en gryde og bring det i kog. Tilsæt rødbederne og kog dem i ca. 15 min. ved svag varme og uden låg. Hæld syltet til afdrypning i en sigte og gem det til servering.

Server den lune tærte med en grøn blandet salat med de lynsyltede rødbeder.

Forbagning

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: