Portobellosauce

30 min
Portobellosauce

En cremet portobellosauce med bid fra hasselnødder. Måske en overraskende blanding for nogen, men smagen er helt i top. En svampesauce med hasselnødder og bredbladet persille er den oplagte sauce at servere, når efteråret sætter ind - og svampesæsonen er over os. Du kan sagtens bytte portobellosvampene ud med champignoner eller andre af sæsonens bedste svampe. En portobellosauce med masser af smag.

Ingredienser

Portobellosauce

25 g Smør
300 g Portobello svampe i 1 cm skiver
1½ dl Oksebouillon
¼ liter Madlavningsfløde
50 g Grofthakkede hasselnøddekerner
1 dl Grofthakket bredbladet persille
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Saucejævner
Kulør

Sådan gør du

Portobellosauce

  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg svampene i ca. 3 min., under omrøring.
  • Tilsæt bouillon, fløde, nødder, persille, salt og peber.
  • Tag panden af varmen og drys med saucejævner.
  • Bring saucen i kog - og kog den ved svag varme under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt kulør og smag til.

Du kan bruge champignoner i stedet for portobellosvampe.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3656 kJ / 874 kcal

Næringsindhold pr. 100g

454 kJ / 108 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 11,4 % 3,1 g
Kulhydrat: 21,6 % 5,8 g
Fedt: 67 % 8,2 g
Relateret video Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

https://www.arla.dk/opskrifter/portobellosauce/