Portobellosauce

Portobellosauce

30 min
En cremet portobellosauce med bid fra hasselnødder. Måske en overraskende blanding for nogen, men smagen er helt i top. En svampesauce med hasselnødder og bredbladet persille er den oplagte sauce at servere, når efteråret sætter ind - og svampesæsonen er over os. Du kan sagtens bytte portobellosvampene ud med champignoner eller andre af sæsonens bedste svampe. En portobellosauce med masser af smag.

Sådan gør du

Portobellosauce
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg svampene i ca. 3 min., under omrøring.
  • Tilsæt bouillon, fløde, nødder, persille, salt og peber.
  • Tag panden af varmen og drys med saucejævner.
  • Bring saucen i kog - og kog den ved svag varme under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt kulør og smag til.
Mere inspiration

En nem opskrift på culottesteg, som passer perfekt til portobellosaucen.

Culottesteg
60+ min
Culottesteg
(39)
Velbekomme!
Tip

Du kan bruge champignoner i stedet for portobellosvampe.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4227 kJ / 1010 kcal

Næringsindhold pr. 100g

524 kJ / 125 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 9,6 % 3 g
Kulhydrat: 17,1 % 5,3 g
Fedt: 73,3 % 10,4 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser

Portobellosauce
Smør
25 g
Portobello svampe i 1 cm skiver
300 g
Oksebouillon
1½ dl
¼ liter
Grofthakkede hasselnøddekerner
50 g
Grofthakket bredbladet persille
1 dl
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Lys saucejævner
1 spsk
Kulør