Portobellosauce
30 min

Portobellosauce

Svampesauce med hasselnødder og bredbladet persille.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Portobellosauce

Svampesauce med hasselnødder og bredbladet persille.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 300 g portobello svampe i 1 cm skiver
  • 50 g grofthakkede hasselnøddekerner
  • 1½ dl oksebouillon
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1 spsk lys saucejævner
  • kulør

Hertil

  • 4 stegte oksebøffer
  • 1 kg kogte kartofler
  • 300 g grøn salat

Fremgangsmåde:

Lad smørret blive gyldent i en pande og steg svampene i ca. 3 min., under omrøring. Vend nødder, bouillon, persille, salt og peber i svampene sammen med fløden. Tag panden af varmen og drys med saucejævner. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt kulør og smag til.

Tip

I stedet for portobellosvampe kan du bruge champignon.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11890 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,1 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 41 %
Print

Vin match

Tempranillo Rioja, Spanien

Til svampe er "ældre"/vellagret vin perfekt. En rioja reserva/gran reserva vil være lækker, og gerne en fra kælderen Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svampe