Ovnbagte grøntsager

Ovnbagte grøntsager

45 min
En portion ovnbagte grøntsager er en perfekt måde at lave en ny ret ud af sine grøntsagsrester. Stort set alle slags grøntsager og rodfrugter kan bruges, de skal bare skæres i nogenlunde lige store stykker. Ovnbagte grøntsager smager skønt, og kan bruges alene eller som tilbehør til både fisk og kød.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 200° - varmluft.

Ovnbagte grøntsager
  • Klargør grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Læg dem på en bageplade.
  • Smelt smørret og bland det med hvidløg, salt og peber.
  • Fordel det over grøntsagerne og vendt godt rundt sammen med rosmarinkviste. Bag grøntsagerne i ovnen.
  • Smuld osten over grøntsagerne og pynt evt. med basilikumblade.
Linse-dressing
  • Rør imens fraiche sammen med sambal oelek, salt og linser. Smag til.
  • Server linse-dressingen til de bagte grøntsager.

Der kan varieres med alle slags grøntsager - også uanset om de er tilberedte eller rå. Du skal selvfølgelig tænke på tilberedningstiden bliver forskellig. Så start med at lægge de rå grøntsager ind i ovnen og vent med de tilberedte til de rå er næsten færdigbagte.

Energiindhold for hele retten:

5480 kJ / 1310 kcal

Næringsindhold pr. 100g

341 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,5 g
Protein: 19 % 3,8 g
Kulhydrat: 45,3 % 9,1 g
Fedt: 35,7 % 3,3 g
Mere inspiration

Måske du kan få plads til dette brød ved siden af grøntsagerne?

Sandwichbrød
60+ min
Sandwichbrød
(4)

Ingredienser

Ovnbagte grøntsager
1 kg Blandede grøntsager og rodfrugter
20 g Smør
1 Lille knust fed hvidløg
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ dl Små rosmarinkviste
100 g Salatost
Linse-dressing
2 dl Fraiche
2 spsk Sambal oelek
½ tsk Groft salt
1 dåse Grønne linser i vand - drænet (ca. 240 g)
Frisk basilikum