Ovnbagte grøntsager

Ovnbagte grøntsager

45 min
En portion ovnbagte grøntsager er en perfekt måde at lave en ny ret ud af sine grøntsagsrester. Stort set alle slags grøntsager og rodfrugter kan bruges, de skal bare skæres i nogenlunde lige store stykker. Ovnbagte grøntsager smager skønt, og kan bruges alene eller som tilbehør til både fisk og kød.

Sådan gør du

Ovnbagte grøntsager
  • Klargør grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Læg dem på en bageplade.
  • Smelt smørret og bland det med hvidløg, salt og peber.
  • Fordel det over grøntsagerne og vendt godt rundt sammen med rosmarinkviste. Bag grøntsagerne i ovnen.
  • Smuld osten over grøntsagerne og pynt med basilikumblade.
Linse-dressing
  • Rør imens fraiche sammen med sambal oelek, salt og linser. Smag til.
  • Server linse-dressingen til de bagte grøntsager.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 200° - varmluft.
Mere inspiration

Måske du kan få plads til dette brød ved siden af grøntsagerne?

Sandwichbrød
60+ min
Sandwichbrød
(4)
Velbekomme!
Variation

Der kan varieres med alle slags grøntsager - også uanset om de er tilberedte eller rå. Du skal selvfølgelig tænke på tilberedningstiden bliver forskellig. Så start med at lægge de rå grøntsager ind i ovnen og vent med de tilberedte til de rå er næsten færdigbagte.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5733 kJ / 1370 kcal

Næringsindhold pr. 100g

357 kJ / 85 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,5 g
Protein: 17 % 3,6 g
Kulhydrat: 43,7 % 9,2 g
Fedt: 39,3 % 3,8 g

Ingredienser

Ovnbagte grøntsager
Blandede grøntsager og rodfrugter
1 kg
Smør
20 g
Lille knust fed hvidløg
1
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Friske rosmarinkviste
2 spsk
Linse-dressing
2 dl
Sambal oelek
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Grønne linser i vand - drænet (ca. 240 g)
1 dåse
Pynt
Friske basilikum