Sandwichbrød

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

60+ min

En lækker og enkel opskrift på sandwichbrød, som alle vil elske. Prøv den engang - og forkæl venner og familie.....plus dig selv.

Ingredienser

20 skiver pr. brød

Antal portioner

  • 25 g smør
  • ¼ liter mælk
  • 1 dl Arla A38® Ymer Ymer
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 100 g knækkede hvedekerner (ca. 1½ dl)
  • 550 g hvedemel

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt ymer. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Læg dejen i en smurt rugbrødsform (ca. 3 liter) og lad brødet efterhæve i ca. ½ time. Dæk formen først med bagepapir og derefter med en bageplade. Bagepladen skal ligge på formen under bagningen. Bag sandwichbrødet på en plade nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 13 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: