Sandwichbrød
60+ min

Sandwichbrød

En lækker og simpel opskrift på sandwichbrød, som alle vil elske. Prøv den engang - og imponer venner og familie.
Fryseegnet
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sandwichbrød

En lækker og simpel opskrift på sandwichbrød, som alle vil elske. Prøv den engang - og imponer venner og familie.

20 skiver pr. brød

Antal portioner
  • 25 g smør
  • ¼ liter mælk
  • 1 dl Arla A38® Ymer
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk sukker
  • 100 g knækkede hvedekerner (ca. 1½ dl)
  • 550 g hvedemel (ca. 9 dl)

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt ymer. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Læg dejen i en smurt rugbrødsform (ca. 3 liter) og lad brødet efterhæve i ca. ½ time. Dæk formen først med bagepapir og derefter med en bageplade. Bagepladen skal ligge på formen under bagningen. Bag sandwichbrødet på en plade nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 13 %
Print