Sandwichbrød

Sandwichbrød

2 timer
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
Duften af nybagt sandwichbrød - det er noget helt særligt. En nem og enkel opskrift på sandwichbrød med hvedemel og fuldkornsmel (alle former for fuldkornsmel kan bruges). Dejen røres på maskine, hvorefter det hæver af to omgange for at give brødet den luftige struktur. Sandwichbrødet kan serveres til morgenmad, i madpakken eller til mellemmåltidet.
https://www.arla.dk/opskrifter/sandwichbrod/

Sådan gør du

Sandwichbrød
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken - og lun til det er lilefingervarmt.
  • Hæld blandingen i en røreskål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  • Ælt dejen på røremaskinen ved højeste hastighed i ca. 10 min. - til dejen slipper skålens sider og samler sig om dejkrogen.
  • Stil dejen tildækket med husholdningsfilm til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i ½ time.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og stram dejen op til et aflangt brød. Læg dejen i en brødform (ca. 3 liter) og lad det efterhæve i 45 min.
  • Bag brødet midt i ovnen ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn. Brødet er færdigbagt, når kernetemperaturen er 98°.

Du kan bage brødet som et firkantet toastbrød ved at lægge et stykke bagepapir henover formen og derefter en bageplade, som skal blive på brødformen under hele bagningen.

Skær brødet i skiver og læg smørrebrødspapir imellem skiverne, så er det nemt at tage det antal skiver ud, du skal bruge.

Energiindhold for hele retten:

9578 kJ / 2289 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1028 kJ / 246 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 11 % 6,6 g
Kulhydrat: 68,9 % 41,7 g
Fedt: 20,1 % 5,6 g

Ingredienser

Sandwichbrød
50 g Smør
3½ dl Mælk
20 g Gær
400 g Hvedemel (ca. dl)
100 g Fuldkorns ølandshvedemel
1½ tsk Groft salt
1 tsk Sukker