Shakshuka

Shakshuka

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

30 min

Shakshuka stammer angiveligt fra Nordafrika og er senere blevet en israelsk nationalspise. Og det med rette, shakshuka er nemlig lækker ret hvor man får lov af smage på mange af mellemøstens dejlige krydderier.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 3 finthakkede fed hvidløg
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 1 grøn squash i grove tern (ca. 225 g)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1½ tsk groft salt
  • groftkværnet peber
  • 4 æg
  • 100 g Puck® salatost i blok
  • ½ dl hakket bredbladet persille (ca. 10 g)

Tilbehør

  • 4 fladbrød

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

  1. Lad olien blive varm i en stor pande.
  2. Svits løgene, chili, squashterninger og krydderier og steg det i ca. 3 min.
  3. Kom de flående tomater ved og kog saucen i ca. 5 min.
  4. Smag til med salt og peber.
  5. Hæld saucen i et smurt ovnfast fad, og slå fire æg ud herpå.
  6. Bag retten midt i ovnen.
  7. Drys retten med salatost og persille og server straks sammen med fladbrød.

Drys retten med salatost og persille og server straks sammen med fladbrød.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Tip

Du kan få en autentisk mellemøstlig smag, hvis du støder alle krydderierne selv.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7621 kJ / 1821 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,8 g
  • Protein: 17,5 %
  • Kulhydrat: 44,2 %
  • Fedt: 38,3 %

Print

Andre gode forslag