Du kan få en autentisk mellemøstlig smag, hvis du støder alle krydderierne selv. Har du lyst til en mere fyldig shakshuka, kan du tilføje fx kikærter, linser eller bønner i retten.
Shakshuka er en oplagt "tøm-køleskabs-ret". Brug de grøntsager du har, de krydderier du har - og tilføj evt. en krydret pølse, hvis du har lyst til kød i retten.
7364 kJ / 1760 kcal
399 kJ / 95 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 18,4 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 48,2 % | 11,3 g |
Fedt: | 33,4 % | 3,6 g |
Server fx hjemmelavede pandebrød til shakshuka.
Shakshuka stammer angiveligt fra Nordafrika og er senere blevet en elsket israelsk nationalspise. Og det med rette, shakshuka er nemlig lækker ret, hvor man får lov af smage på mange af mellemøstens dejlige krydderier. Shakshuka er en skøn vegetarret, som er hurtig at lave - men den smager som om du har brugt hele dagen i køkkenet.
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
2
Grofthakkede rødløg eller zittauerløg
|
|
3
Finthakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1
Grøn squash i grove tern (ca. 225 g)
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1 tsk
Mild paprika
|
|
1 tsk
Stødt koriander
|
|
2 dåser
Flåede tomater
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Groftkværnet peber
|
|
4
Æg
|
100 g
Salatost
|
|
---|---|
½ dl
Hakket bredbladet persille (ca. 10 g)
|
4
Fladbrød
|
---|