Shakshuka
)
Velsmagende shakshuka med lækker, krydret tomatsauce og æg. Shakshuka er en skøn vegetarret, hvor man får lov til at smage på mange af mellemøstens dejlige krydderier. Tomatsaucen er tilsat squash og toppet med salatost. Og prikken over i'et - de perfekte 'smilende' æg. Shakshuka hurtig at lave - men den smager som om du har brugt hele dagen i køkkenet... Og det gør jo ikke noget, vel?
Ingredienser
Shakshuka
1 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
2
Grofthakkede rødløg eller zittauerløg
|
|
3
Finthakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1
Grøn squash i grove tern (ca. 225 g)
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1 tsk
Mild paprika
|
|
1 tsk
Stødt koriander
|
|
2 dåser
Flåede tomater
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Groftkværnet peber
|
|
4
Æg
|
Topping
100 g
Salatost
|
|
---|---|
½ dl
Hakket bredbladet persille (ca. 10 g)
|
Tilbehør
4
Fladbrød
|
---|
Sådan gør du
Shakshuka
Du kan få en autentisk mellemøstlig smag, hvis du støder alle krydderierne selv. Har du lyst til en mere fyldig shakshuka, kan du tilføje fx kikærter, linser eller bønner i retten.
Shakshuka er en oplagt "tøm-køleskabs-ret". Brug de grøntsager du har, de krydderier du har - og tilføj evt. en krydret pølse, hvis du har lyst til kød i retten.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7364 kJ / 1760 kcal
Næringsindhold pr. 100g
399 kJ / 95 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 18,4 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 48,2 % | 11,3 g |
Fedt: | 33,4 % | 3,6 g |
Shakshuka stammer angiveligt fra Nordafrika og er senere blevet en elsket israelsk nationalspise. Og det med rette, shakshuka er nemlig lækker ret, hvor man får lov af smage på mange af mellemøstens dejlige krydderier. Shakshuka er en skøn vegetarret, som er hurtig at lave - men den smager som om du har brugt hele dagen i køkkenet.
