Bagt græskarsalat

30 min
Bagt græskarsalat

Ovnbagt græskar, løg og palmekål er her blevet til en dejlig lun salat med nøddesmør, salatost og pocherede æg. Bagt græskarsalat kan tilberedes med de fleste typer græskar.

Ingredienser

1 Uskrællet butternut squash i både (ca. 850 g)
150 g Salatost i tern i olie
125 g Ribbede palmekålsblade i mindre stykker
2 Rødløg i både (ca. 150 g)
50 g Smør
50 g Grofhakkede hasselnøddekerner (ca. 1 dl)
½ dl Oreganoblade

Pocherede æg

1 liter Vand
½ dl Eddike
1 tsk Groft salt
4 Æg

Tilbehør

Ristet landbrød

Sådan gør du

  • Læg græskarbådene på en plade med bagepapir og fordel 2 spsk olie fra salatosten henover. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Læg palmekålsblade og løgbåde oven på græskarstykkerne og sæt pladen tilbage i ovnen og bag i ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Smelt imens smørret ved lav varme i en gryde, til det er lysebrunt. Kom nødderne i og tag gryden af varmen.
  • Anret de bagte grøntsager i et fad og fordel nøddesmørret, oreganoblade og salatost henover.

Pocherede æg

  • Bring vand, eddike og salt i kog i en gryde. Slå æggene ud i 4 underkopper. Når vandet koger, pisker du med et piskeris - så der dannes en hvirvel. Fjern piskeriset og hæld forsigtigt ægget ned i hvirvlen. Lad ægget koge ca. 3 min., til æggehviden er stivnet, men blommen stadig er flydende. Løft ægget op med en hulske og læg det i iskoldt vand. Tag eventuelle æggehviderester op af kogevandet og bring det atter i kog til næste æg. Kom de pocherede æg på toppen af græskarsalaten og server med brød.

Med øvelse - og en stor gryde - kan det godt lade sig gøre at pochere flere æg ad gangen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10788 kJ / 2578 kcal

Næringsindhold pr. 100g

610 kJ / 146 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 13 % 4,7 g
Kulhydrat: 27,6 % 9,9 g
Fedt: 59,4 % 9,8 g
https://www.arla.dk/opskrifter/bagt-graskarsalat/