Blåbærmuffins

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

45 min

Vælg din yndlingsfrugt/-bær til disse muffins. Pynt med flormelis og nyd dem!

Ingredienser

Opskriften gælder for 12 personer

  • 4 æg
  • 275 g sukker (ca. 3 dl)
  • 3 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 200 g smør - smeltet
  • 350 g hvedemel (ca. 5¾ dl)
  • 4 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 200 g blåbær (ca. 3 dl)

Pynt

  • flormelis

Hertil

  • syltetøj

Sådan gør du

Sådan gør du

Pisk æg og sukker til en luftig "æggesnaps". Tilsæt kvark og det letafkølede, smeltede smør. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i. Tilsæt frugten og fordel dejen i 12 muffinsforme (a ca. 1½ dl) - ca. 1 dl dej i hver form. Bag kagerne på en bageplade midt i ovnen. Server de 12 muffins lune.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

I stedet for blåbær kan man bruge en blanding af banan i små stykker og tørrede tranebær.
Man kan også bage i små muffinsforme (a ca. 1 dl) - ca. ¾ dl dej i hver form. Der bliver ca. 20 muffins, bag dem 20-25 min.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 41 %

Print

Kilde: