Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

45 min
Blåbærmuffins er lækre muffins fyldt med blåbær! Med lidt knas på toppen fra hakkede hasselnødder. Disse blåbærmuffins er svampede og med blåbærrene godt fordelt, fordi de både er i dejen og på toppen. Nyd blåbærmuffins med et glas iskoldt mælk eller en god kop kaffe.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.

Blåbærmuffins
  • Pisk sukker og smør godt sammen.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert.
  • Vend cremefraiche i.
  • Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt og rør det i smørblandingen.
  • Tilsæt ¾ af blåbærrene til dejen.
  • Smør en metal muffinsform med 12 huller med smør og drys de smurte huller med mel.
  • Vend formen på hovedet og bank overskydende mel ud.
  • Fordel dejen i de 12 huller.
  • Fordel resten af blåbærrene og toppingen ovenpå.
  • Bag muffinsene midt i ovnen. Lad dem afkøle i formen.

Du kan sætte papirsforme i muffinsformens huller i stedet for at smørre den.

Det smager også dejligt at blande lidt stødt kanel eller kardemomme i toppingen. Blåbærrene kan erstattes af andre bær, fx skovbær, hindbær, brombær eller en blanding heraf.

Energiindhold for hele retten:

12606 kJ / 3013 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1253 kJ / 300 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 5,9 % 4,3 g
Kulhydrat: 47,9 % 35,3 g
Fedt: 46,2 % 15,7 g
Mere inspiration

Vild med blåbærkager? Så prøv også denne blåbærcheesecake.

Blåbærcheesecake
60+ min
Blåbærcheesecake
(50)

Ingredienser

Blåbærmuffins
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
100 g Blødt smør
2 Æg
1½ dl Creme fraiche
200 g Hvedemel (ca. 3½ dl)
2 tsk Bagepulver
2 tsk Vaniljesukker
½ tsk Groft salt
200 g Friske eller frosne blåbær (ca. 3 dl)
20 g Blødt smør - til formen
1 spsk Hvedemel - til formen
Topping
4 spsk Grofthakkede hasselnøddekerner
1 spsk Rørsukker