Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

45 min
Blåbærmuffins er lækre muffins fyldt med blåbær! Med lidt knas på toppen fra hakkede hasselnødder. Disse blåbærmuffins er svampede og med blåbærrene godt fordelt, fordi de både er i dejen og på toppen. Nyd blåbærmuffins med et glas iskoldt mælk eller en god kop kaffe.

Sådan gør du

Blåbærmuffins
  • Pisk sukker og smør godt sammen.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert.
  • Vend cremefraiche i.
  • Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt og rør det i smørblandingen.
  • Tilsæt ¾ af blåbærrene til dejen.
  • Smør en metal muffinsform med 12 huller med smør og drys de smurte huller med mel.
  • Vend formen på hovedet og bank overskydende mel ud.
  • Fordel dejen i de 12 huller.
  • Fordel resten af blåbærrene og toppingen ovenpå.
  • Bag muffinsene midt i ovnen. Lad dem afkøle i formen.
Bagetid
  • Ca. 25 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Vild med blåbærkager? Så prøv også denne blåbærcheesecake.

Blåbærcheesecake
60+ min
Blåbærcheesecake
(50)
Velbekomme!
Tip

Du kan sætte papirsforme i muffinsformens huller i stedet for at smørre den.

Variation

Det smager også dejligt at blande lidt stødt kanel eller kardemomme i toppingen. Blåbærrene kan erstattes af andre bær, fx skovbær, hindbær, brombær eller en blanding heraf.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12584 kJ / 3008 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1256 kJ / 300 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 5,7 % 4,2 g
Kulhydrat: 46,7 % 34,5 g
Fedt: 47,6 % 16,1 g

Ingredienser

Blåbærmuffins
Sukker (ca. 1¾ dl)
150 g
Blødt smør
100 g
Æg
2
1½ dl
Hvedemel (ca. 3½ dl)
200 g
Bagepulver
2 tsk
Vaniljesukker
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Friske eller frosne blåbær (ca. 3 dl)
200 g
Blødt smør - til formen
20 g
Hvedemel - til formen
1 spsk
Topping
Grofthakkede hasselnødder
4 spsk
Rørsukker
1 spsk