Blåbærcheesecake

Blåbærcheesecake med digestivekiks i bunden med liflig og karakteristisk smag af kardemomme. Denne ostekage er nem at lave og kan nemt laves til mange.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Blåbærcheesecake

Blåbærcheesecake med digestivekiks i bunden med liflig og karakteristisk smag af kardemomme. Denne ostekage er nem at lave og kan nemt laves til mange.

Ca. til 16 personer

Antal portioner

Kiksebund med chokolade

  • 300 g digestive kiks
  • 50 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • ¾ spsk grønne kardemommekapsler - knus frøene heraf
  • 150 g smør -smeltet

Blåbærfyld

Pynt

  • friske blåbær

Fremgangsmåde:

Kiksebund med chokolade

Kom kiksene i en pose og knus dem med fx en kagerulle. Vend de knuste kiks, chokolade, knuste kardemommefrø sammen med det smeltede smør. Pres kiksebunden ud i en form (ca. 25 x 25 cm) beklædt med bagepapir.

Blåbærfyld

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom bærrene i en lille tykbundet gryde og bring dem i kog. Kog dem ved svag varme og blend dem til en glat puré. Tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i de varme blåbær. Rør kvark, cremefraiche, sukker, vaniljekorn og salt godt sammen i en skål og rør herefter blåbærpuréen heri. Fordel blåbærblandingen jævnt over kiksebunden og stil den tildækket i køleskabet i mindst 5 timer. Skær kagen i passende stykker og pynt hvert stykke med friske blåbær.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 54 %
Print