Blåbærcheesecake

Blåbærcheesecake

60+ min
Blåbærcheesecake med digestivekiks i bunden med liflig og karakteristisk smag af kardemomme. Denne ostekage er nem at lave og kan nemt laves til mange.

Sådan gør du

Kiksebund med chokolade
  • Kom kiksene i en pose og knus dem med fx en kagerulle. Vend de knuste kiks, chokolade, knuste kardemommefrø sammen med det smeltede smør. Pres kiksebunden ud i en form (ca. 25 x 25 cm) beklædt med bagepapir.
Blåbærfyld
  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom bærrene i en lille tykbundet gryde og bring dem i kog. Kog dem ved svag varme og blend dem til en glat puré. Tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i de varme blåbær. Rør kvark, cremefraiche, sukker, vaniljekorn og salt godt sammen i en skål og rør herefter blåbærpuréen heri. Fordel blåbærblandingen jævnt over kiksebunden og stil den tildækket i køleskabet i mindst 5 timer. Skær kagen i passende stykker og pynt hvert stykke med friske blåbær.
Energiindhold for hele retten:

16416 kJ / 3924 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1303 kJ / 311 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 6,8 % 5,2 g
Kulhydrat: 39,7 % 30,4 g
Fedt: 53,5 % 18,8 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Kiksebund med chokolade
Digestive kiks
300 g
Grofthakket mørk chokolade
50 g
Grønne kardemommekapsler - knus frøene heraf
¾ spsk
Smør -smeltet
150 g
Blåbærfyld
Husblas
3 blade
Optøede frosne blåbær
125 g
Kvark
250 g
Creme fraiche
¼ liter
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
1
Groft salt
¼ tsk
Pynt
Friske blåbær