Blåbærcheesecake

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(35 vurderinger)

Blåbærcheesecake med digestivekiks i bunden med liflig og karakteristisk smag af kardemomme. Denne ostekage er nem at lave og kan nemt laves til mange.

Ingredienser

Ca. til 16 personer

Antal portioner

Kiksebund med chokolade

  • 300 g digestive kiks
  • 50 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • ¾ spsk grønne kardemommekapsler - knus frøene heraf
  • 150 g smør -smeltet

Blåbærfyld

Pynt

  • frisk blåbær

Sådan gør du

Sådan gør du

Kiksebund med chokolade

Kom kiksene i en pose og knus dem med fx en kagerulle. Vend de knuste kiks, chokolade, knuste kardemommefrø sammen med det smeltede smør. Pres kiksebunden ud i en form (ca. 25 x 25 cm) beklædt med bagepapir.

Blåbærfyld

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Kom bærrene i en lille tykbundet gryde og bring dem i kog. Kog dem ved svag varme og blend dem til en glat puré. Tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i de varme blåbær. Rør kvark, cremefraiche, sukker, vaniljekorn og salt godt sammen i en skål og rør herefter blåbærpuréen heri. Fordel blåbærblandingen jævnt over kiksebunden og stil den tildækket i køleskabet i mindst 5 timer. Skær kagen i passende stykker og pynt hvert stykke med friske blåbær.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16430 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 54 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: