Bagels

Bagels

1 time
Fryseegnet
Bagel er en bolle, som er helt sin egen. Det karakteristiske ved bagels brød er hullet i midten og den seje krumme, som kogningen af bagels giver. Her får du en opskrift på bagels, hvor du prøver både at koge bagels og bage bagels. Nu du skal i gang, så er måske en ide, at lave en stor portion - så kan du servere hjemmelavede bagels til gæster, madpakke, frokost og når du bare er lidt lækkersulten.

Sådan gør du

Bagels
  • Kom mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt olie, sukker, salt og mel (hold lidt hvedemel tilbage).
  • Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet - dejen er ret fast, men stadig smidig.
  • Del dejen i 8 stykker og rul dem til pølser, ca. 20 cm lange. Form dem til ringe og pres sammenføjningerne grundigt sammen. Læg ringene på et stykke bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min.
Kogning og bagning af bagels
  • Bring en stor gryde vand i kog. Skru lidt ned, så det koger, men ikke bulderkoger.
  • Kog 2-3 bagels ad gangen ca. 2 min. på hver side (ca. 4 min. i alt).
  • Læg de kogte bagels på en plade med bagepapir - sørg for at den side, som var opad da de efterhævede, fortsat er opad - ellers hæver de ikke ordentligt.
  • Pensl de 8 kogte bagels med æg og lad dem være som de er, eller drys hver bagel med et par spsk revet ost, ½ tsk frø, eller 2 tsk kerner
  • Bag de 8 bagels midt i ovnen ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagels skal være seje i krummen. Du kan riste dine bagels, så de bliver sprøde i skorpen.

Bagels kan fryses - lun dem inden serveringen.

Energiindhold for hele retten:

7865 kJ / 1880 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1038 kJ / 248 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 12,6 % 7,7 g
Kulhydrat: 68,7 % 42 g
Fedt: 18,7 % 5,2 g
Mere inspiration

Klassisk anvendelse af bagels.

Ingredienser

Bagels
2½ dl Mælk (lillefingervarm)
25 g Gær
1 spsk Smagsneutral olie, fx rapsolie
1 spsk Sukker
1½ tsk Groft salt
400 g Hvedemel (ca. 7 dl)
Pensling
Sammetpisket æg
Pynt
50 g Revet cheddarost, lidt sesamfrø, blå birkes eller græskarkerner