Bagels

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Bagel er en bolle, som er helt sin egen. Det karakteristiske ved bagels er hullet i midten og at krummen er sej, fordi du koger bagels, før de bliver bagt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

8 stk. pr. portion

Antal portioner

Bagels

  • 2½ dl lun mælk (lillefingervarm)
  • 25 g gær
  • 1 spsk smagsneutral olie, fx rapsolie
  • 1 spsk sukker
  • 1½ tsk groft salt
  • 400 g hvedemel (ca. 7 dl)

Pensling

  • sammetpisket æg

Pynt

  • sesamfrø, blå birkes, græskarkerner eller revet ost

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagels

  1. Kom mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt olie, sukker, salt og mel (hold lidt hvedemel tilbage).
  2. Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  3. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet - dejen er ret fast, men stadig smidig.
  4. Del dejen i 8 stykker og rul dem til pølser, ca. 20 cm lange. Form dem til ringe og pres sammenføjningerne grundigt sammen. Læg ringene på et stykke bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min.

Kogning og bagning

  1. Bring en stor gryde vand i kog. Skru lidt ned, så det koger, men ikke bulderkoger.
  2. Kog 2-3 bagels ad gangen ca. 2 min. på hver side (ca. 4 min. i alt).
  3. Læg de kogte bagels på en plade med bagepapir - sørg for at den side, som var opad da de efterhævede, fortsat er opad - ellers hæver de ikke ordentligt.
  4. Pensl de 8 kogte bagels med æg og lad dem være som de er, eller drys hver bagel med ½ tsk frø, 2 tsk kerner eller et par spsk revet ost.
  5. Bag de 8 bagels midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Bagels skal være seje i krummen. Du kan riste dine bagels, så de bliver sprøde i skorpen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,4 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 16 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag