Hakkebøffer i tomatsauce
30 min
•

De små hakkebøffer i tomatsauce bliver saftige og lækre, når de bliver kogt møre nede i saucen. Nemt og hurtigt og sikkert på mange børns favoritliste. Lidt a la spaghetti i kødsauce, bare uden spaghetti. Vil I gerne have hakkebøffer i tomatsauce til at ligne spaghetti i kødsauce endnu mere, kan kartoflerne sagtens skiftes ud med spaghetti.
Ingredienser
Hakkebøffer i tomatsauce
500 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
---|---|
1½ spsk
Finthakket frisk timian
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
20 g
Smør
|
|
1 dåse
Hakkede tomater med hvidløg
|
|
1 dl
Madlavningsfløde
|
|
1 spsk
Koncentreret grøntsagsfond
|
Lun bønnesalat
300 g
Rensede grønne bønner
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
4
Bananskalotteløg i tynde både (ca. 200 g)
|
|
2
Små hakkede fed hvidløg
|
|
250 g
Cherrytomater i halve
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Tilbehør
1 kg
Bagte små, halve kartofler
|
---|
Sådan gør du
Hakkebøffer i tomatsauce
Lun bønnesalat
Ved serveringen
Hvis du synes tomatsaucen er for syrlig, kan du tilsætte ½-1 tsk sukker eller honning. Det smager også dejligt med pasta eller kogte kartofler til hakkebøffer i tomatsauce.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8407 kJ / 2009 kcal
Næringsindhold pr. 100g
298 kJ / 71 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 29,5 % | 5,2 g |
Kulhydrat: | 43,2 % | 7,6 g |
Fedt: | 27,3 % | 2,2 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
