Grøntsagsbøf med brun sovs og bløde løg
45 min
•
Velsmagende grøntsagsbøf med brun sovs og bløde løg - fuld af umami. Prøv denne grøntsagsbøf af edamamebønner de dage, hvor du gerne vil spise mere grønt.
Ingredienser
Bløde løg
25 g
Smør
|
|
---|---|
3
Løg i halve, tynde ringe (ca. 225 g)
|
|
3 dl
Vand
|
Grøntsagsbøf
1 spsk
Chiafrø
|
|
---|---|
3 spsk
Vand
|
|
200 g
Optøede, bælgede edamamebønner
|
|
1
Lille løg (ca. 50 g)
|
|
2 spsk
Solsikkekerner
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
1 spsk
Sojasauce
|
|
2 tsk
Tørret salvie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
30 g
Hvedemel
|
|
10 g
Smør
|
Brun sovs
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
1 tsk
Sojasauce
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
1½ spsk
Saucejævner
|
Tilbehør
1 kg
Kogte kartofler
|
|
---|---|
2
Røde æbler i tern (ca. 300 g)
|
|
200 g
Dampede ærter
|
Sådan gør du
Bløde løg
Grøntsagsbøf
Brun sovs
Når du vælger grøntsager i stedet for kød, er det godt at tænke umami ind. Umami er grundsmagen, som kan defineres som det lidt diffuse begreb, velsmag - som vi bl.a. får fra kød. Koncentreret tomatpuré og sojasauce, som vi har brugt i plantefarsen, indeholder umami.
Du kan udskifte salvie med andre krydderurter, fx timian.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9344 kJ / 2233 kcal
Næringsindhold pr. 100g
341 kJ / 81 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 13,7 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 54,5 % | 10,9 g |
Fedt: | 31,8 % | 2,9 g |