Nem forret med stenbiderrogn
Stenbiderrogn... Når det endelig er sæson for havets guld, så er det med at nyde det i fulde drag! Her kommer inspiration til en nem forret med stenbiderrogn og sprøde rugbrødschips. Denne forret med stenbiderrogn kan både portionsanrettes i 4 små glas eller serveres som her i en lidt større skål ala konceptet 'chips med dip' - i en luksusudgave. Det er nemt, og det er luksus - og det er lækkert. Du kan lave en mindre portion og servere stenbiderrogn som snacks og/eller tapas i stedet for en fuld portion som forret.
Ingredienser
2½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
100 g
Stenbiderrogn - renset og saltet
|
|
1
Stort rødløg
|
|
150 g
Rugbrødschips med salt
|
Pynt
Dildkviste
|
---|
Sådan gør du
Byt rugbrødschips ud med almindelige saltede kartoffelchips - så har du 'chips og dip' i en luksus udgave.
Når du køber stenbiderrogn hos fiskehandleren, så husk at spørge, om rognen er saltet. Hvis rognen ikke er saltet, så beregn ca. ½ tsk salt per 100 g renset stenbiderrogn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5395 kJ / 1289 kcal
Næringsindhold pr. 100g
930 kJ / 222 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 9,7 % | 5,3 g |
Kulhydrat: | 25,7 % | 14,1 g |
Fedt: | 64,6 % | 16,2 g |
Se hvordan du laver nem forret med stenbiderrogn her. Stenbiderrogn... Når det endelig er sæson for havets guld, så er det med at nyde det i fulde drag.