Spinatvafler med stenbiderrogn

Spinatvafler med stenbiderrogn

30 min
Spinatvafler med stenbiderrogn - de grønne spinatvafler smager fantastisk med frisk stenbiderrogn og en luftig dressing. Her får du en dejlig opskrift på spinatvafler som er både nem at lave og smager godt. Spinatvafler er til både små og store og de grønne vafler med skøn topping vil nok imponere de fleste. Skulle der være en enkelt spinatvaffel tilovers, så kan den bruge i madpakken dagen efter.

Sådan gør du

Dressing
  • Pisk fløde, limeskal, -saft, salt og peber med fx en håndmixer - til et luftigt skum.
  • Vend purløg og rødløg heri og smag til.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet.
Spinatvafler
  • Blend æg, fløde og de øvrige ingredienser i ca. 1 min.
  • Varm et vaffeljern godt op.
  • Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet - dejen skal fordeles helt ud til kanten.
  • Pres vaffeljernet helt sammen og bag vaflen ca. 2 min. til den er gylden.
  • Bag de resterende vafler.
Sådan anretter du spinatvafler
  • Klip vaflerne ud i adskilte hjerter.
  • Læg lidt spinatblade herpå og fordel dressing og stenbiderrogn øverst.
  • Pynt med limebåde, purløg og friskkværnet peber.
Mere inspiration

Grønt er godt for øjnene - også i denne opskrift.

Velbekomme!
Tips

Er du til sprøde vafler kan du holde dem lune i ovnen ved ca. 200°. Er du til bløde vafler kan du holde dem lune under et låg eller viskestykke. I stedet for vafler kan du lave små tykke pandekager (2-3 spsk dej pr. stk.) som du steger i panden i lidt gyldent smør.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8803 kJ / 2104 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1084 kJ / 259 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 10,6 % 6,8 g
Kulhydrat: 29 % 18,5 g
Fedt: 60,4 % 17,7 g
Relateret video
Spinatvafler med stenbiderrogn

Ingredienser

Dressing
1½ dl
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 tsk
Friskpresset limesaft
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Fintklippet purløg
4 spsk
Finthakket rødløg
3 spsk
Spinatvafler - 4 stk.
Æg
3
1 dl
Havregryn (ca. 3 dl)
100 g
Skyllede babyspinatblade
75 g
Groft salt
¾ tsk
Bagepulver
½ tsk
Skyllede babyspinatblade
25 g
Stenbiderrogn
150 g
Pynt
Limefrugter i både
Fintklippet purløg
Friskkværnet peber