Spinatvafler med stenbiderrogn

Spinatvafler med stenbiderrogn

30 min
Spinatvafler med stenbiderrogn - de grønne spinatvafler smager fantastisk med frisk stenbiderrogn og en luftig dressing. Her får du en dejlig opskrift på spinatvafler som er både nem at lave og smager godt. Spinatvafler er til både små og store og de grønne vafler med skøn topping vil nok imponere de fleste. Skulle der være en enkelt spinatvaffel tilovers, så kan den bruge i madpakken dagen efter. Er det ikke sæson for rogn, kan røget laks og/eller røget hellefisk også gøre det godt.
https://www.arla.dk/opskrifter/spinatvafler-med-stenbiderrogn/

Sådan gør du

Dressing
  • Pisk fløde, limeskal, -saft, salt og peber med fx en håndmixer - til et luftigt skum.
  • Vend purløg og rødløg heri og smag til. Stil dressingen tildækket i køleskabet.
Spinatvafler
  • Blend æg, fløde og de øvrige ingredienser i ca. 1 min.
  • Varm et vaffeljern godt op.
  • Fordel ca. 1 dl dej i vaffeljernet - dejen skal fordeles helt ud til kanten.
  • Pres vaffeljernet helt sammen og bag vaflen ca. 2 min. til den er gylden. Bag de resterende vafler.
Sådan anretter du spinatvafler
  • Klip vaflerne ud i adskilte hjerter.
  • Læg lidt spinatblade herpå og fordel dressing og stenbiderrogn øverst.
  • Pynt med limebåde, purløg og friskkværnet peber.

Er du til sprøde vafler kan du holde dem lune i ovnen ved ca. 200°. Er du til bløde vafler kan du holde dem lune under et låg eller viskestykke. I stedet for vafler kan du lave små tykke pandekager (2-3 spsk dej pr. stk.) som du steger i panden i lidt gyldent smør.

Du kan erstatte stenbiderrogn med lakse-eller ørredrogn, rejer, røget laks eller hellefisk.

Energiindhold for hele retten:

8444 kJ / 2018 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1108 kJ / 265 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 10 % 6,5 g
Kulhydrat: 30 % 19,6 g
Fedt: 60 % 18 g
Mere inspiration

Grønt er godt for øjnene - også i denne opskrift.

Spinatpandekager
30 min
Spinatpandekager
(104)
Relateret video
Spinatvafler med stenbiderrogn

Ingredienser

Dressing
1½ dl Piskefløde
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 tsk Friskpresset limesaft
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 spsk Fintklippet purløg
3 spsk Finthakket rødløg
Spinatvafler - 4 stk.
3 Æg
1 dl Piskefløde
100 g Havregryn (ca. 3 dl)
75 g Skyllede babyspinatblade
¾ tsk Groft salt
½ tsk Bagepulver
25 g Skyllede babyspinatblade
100 g Stenbiderrogn
Pynt
Limefrugter i både
Fintklippet purløg
Friskkværnet peber