Spinatvafler med stenbiderrogn
)
Spinatvafler med stenbiderrogn - de grønne spinatvafler smager fantastisk med frisk stenbiderrogn og en luftig dressing. Her får du en dejlig opskrift på spinatvafler som er både nem at lave og smager godt. Spinatvafler er til både små og store og de grønne vafler med skøn topping vil nok imponere de fleste. Skulle der være en enkelt spinatvaffel tilovers, så kan den bruge i madpakken dagen efter. Er det ikke sæson for rogn, kan røget laks og/eller røget hellefisk også gøre det godt.
Ingredienser
Dressing
1½ dl
Piskefløde
|
|
---|---|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
2 tsk
Friskpresset limesaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
4 spsk
Fintklippet purløg
|
|
3 spsk
Finthakket rødløg
|
Spinatvafler - 4 stk.
3
Æg
|
|
---|---|
1 dl
Piskefløde
|
|
100 g
Havregryn (ca. 3 dl)
|
|
75 g
Skyllede babyspinatblade
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Bagepulver
|
25 g
Skyllede babyspinatblade
|
|
---|---|
100 g
Stenbiderrogn
|
Pynt
Limefrugter i både
|
|
---|---|
Fintklippet purløg
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Dressing
Spinatvafler
Sådan anretter du spinatvafler
Er du til sprøde vafler kan du holde dem lune i ovnen ved ca. 200°. Er du til bløde vafler kan du holde dem lune under et låg eller viskestykke. I stedet for vafler kan du lave små tykke pandekager (2-3 spsk dej pr. stk.) som du steger i panden i lidt gyldent smør.
Du kan erstatte stenbiderrogn med lakse-eller ørredrogn, rejer, røget laks eller hellefisk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6491 kJ / 1551 kcal
Næringsindhold pr. 100g
852 kJ / 204 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 12,6 % | 6,3 g |
Kulhydrat: | 21,2 % | 10,6 g |
Fedt: | 66,2 % | 15,2 g |
