Stenbiderrogn på smørristet rugbrød

Bedømmelse

(31 vurderinger)

30 min

Den herlige stenbiderrogn fås frisk fra februar til maj. Sæsonen kan variere lidt afhængig af havvandets temperatur.

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g renset stenbiderrogn
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk groft salt
  • 200 g renset torskefilet uden skind
  • 1 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ¼ tsk groft salt
  • 200 g skyllede spinatblade
  • 10 g smør
  • ¼ tsk groft salt
  • 4 skiver rugbrød
  • 25 g smør
  • ¼ tsk friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Vend stenbiderrognen med citronsaft og salt. Stil rognen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Læg torskefileten på en plade med bagepapir og drys med citronskal og salt. Damp fisken midt i ovnen.

Damp spinaten, uden låg, et kort øjeblik til den er faldet sammen. Hæld spinaten i en sigte og pres bladene fri for væde. Varm spinaten igennem med smør og salt.

Smør rugbrødet med smør, drys med peber og læg det på en plade med bagepapir. Rist brødet øverst i ovnen. Læg det ristede brød på 4 tallerkener. Anret spinaten på brødet. Del torskefileten i 4 stykker og læg dem på spinaten. Top op med cremefraiche, stenbiderrogn og forårsløg. Server mens brødet er lunt.

Dampning af torskefilet

Sæt fisken i en kold ovn. Indstil på 225° - traditionel ovn og damp i ca. 12 min.

Ristning af rugbrød

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Sådan fileterer du torsk

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 54 %

Kilde:

Vin match

Riesling Alsace, Frankrig

Riesling-druen passer godt til retter, hvori der indgår ristet rugbrød som her. Heldigvis passer den også fint til både torsk og stenbiderrogn. Til denne ret skal vinen være tør Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges