Stenbiderrogn på smørristet rugbrød

Stenbiderrogn på smørristet rugbrød

30 min
Den herlige stenbiderrogn fås frisk fra februar til maj. Sæsonen kan variere lidt afhængig af havvandets temperatur.

Sådan gør du

  • Vend stenbiderrognen med citronsaft og salt. Stil rognen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Læg torskefileten på en plade med bagepapir og drys med citronskal og salt. Damp fisken midt i ovnen.
  • Damp spinaten, uden låg, et kort øjeblik til den er faldet sammen. Hæld spinaten i en sigte og pres bladene fri for væde. Varm spinaten igennem med smør og salt.
  • Smør rugbrødet med smør, drys med peber og læg det på en plade med bagepapir. Rist brødet øverst i ovnen. Læg det ristede brød på 4 tallerkener. Anret spinaten på brødet. Del torskefileten i 4 stykker og læg dem på spinaten. Top op med cremefraiche, stenbiderrogn og forårsløg. Server mens brødet er lunt.
Dampning af torskefilet
  • Sæt fisken i en kold ovn. Indstil på 225° - traditionel ovn og damp i ca. 12 min.
Ristning af rugbrød
  • Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.
Energiindhold for hele retten:

5946 kJ / 1421 kcal

Næringsindhold pr. 100g

635 kJ / 152 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 20,3 % 7,6 g
Kulhydrat: 37 % 13,8 g
Fedt: 42,7 % 7,3 g
Mere inspiration

Gå all in og bag dit eget rugbrød til den skønne forret med stenbiderrogn.

Rugbrød
60+ min
Rugbrød
(41)
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

100 g Renset stenbiderrogn
1 tsk Friskpresset citronsaft
¼ tsk Groft salt
200 g Renset torskefilet uden skind
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¼ tsk Groft salt
200 g Skyllede spinatblade
10 g Smør
¼ tsk Groft salt
4 skiver Rugbrød
25 g Smør
¼ tsk Friskkværnet peber
1¼ dl Creme fraiche
¼ bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 25 g)