Stenbiderrogn på smørristet rugbrød
30 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
&format=webp)
Den herlige stenbiderrogn fås frisk fra februar til april. Sæsonen kan variere lidt afhængig af havvandets temperatur.
Ingredienser
100 g
Renset stenbiderrogn
|
|
---|---|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
200 g
Renset torskefilet uden skind
|
|
---|---|
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
200 g
Skyllede spinatblade
|
|
---|---|
10 g
Smør
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
4 skiver
Rugbrød
|
|
---|---|
25 g
Smør
|
|
¼ tsk
Friskkværnet peber
|
1¼ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
¼ bundt
Forårsløg i tynde ringe (ca. 25 g)
|
Sådan gør du
Du kan udskifte stenbiderrognen med lakse-eller ørredrogn - og du kan vælge at skrue lidt ned for mængden af rogn.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5946 kJ / 1421 kcal
Næringsindhold pr. 100g
635 kJ / 152 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,8 g |
Protein: | 20,3 % | 7,6 g |
Kulhydrat: | 37,1 % | 13,8 g |
Fedt: | 42,6 % | 7,3 g |
Relateret video
Sådan fileterer du torsk
Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.
