Kyllingefilet i ovn

Kyllingefilet i ovn

45 min
Supernem kyllingefilet i ovn. Saucen er en blanding af fløde og barbecuesauce og grøntsagerne kommer fra fryseren....så en hverdagsaften kan der nemt komme kylling i ovn på bordet.....som smager dejligt.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. ½ time ved 225° - traditionel ovn.

Grøntsagsris
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt ris og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 20 min.
  • Kom grøntsagerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække i ca. 3 min. Hæld vandet fra og vend grøntsagerne i risene.
  • Lad ris og grøntsager koge i yderligere ca. 10 min., stadig under låg.
  • Kom, lige inden serveringen, grøntsagsrisene i en skål, drys med salt og peber og pynt med limebåde.
Kylling i ovn
  • Rens imens kyllingefileterne og flæk dem en gang på langs.
  • Læg kødet i et eller to ovnfaste fade og drys med salt.
  • Bland piskefløde og barbecuesauce og hæld blandingen over kødet. Bag kyllingen midt i ovnen.
Servering af kylling i ovn med grøntsagsris
  • Server kyllingefilet og barbecuefløde sammen med grøntsagsris og limebåde - risene er gode at suge den lidt tynde barbecuefløde op med.
Nem mad til i morgen

Hvis du har overskydende grøntsagsris er de nemmeat varme op på en pande. Tilsæt evt et par sammenpiskede æg og krydderier/jkrydderurter - så har du et dejligt nemt og velsmagende måltid.

Variation

Du kan bruge andre frosne grøntsager eller grøntsagsblandiger til grøntsagsrisene.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11256 kJ / 2690 kcal

Næringsindhold pr. 100g

496 kJ / 119 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 29,2 % 8,5 g
Kulhydrat: 41 % 12 g
Fedt: 29,8 % 4 g
Mere inspiration

Klassisk opskrift med champignon, tomat, løg, paprika og fløde - uhm!

Ingredienser

Grøntsagsris
Vand
3¾ dl
Groft salt
¾ tsk
Brune ris, parboiled (ca. 3 dl)
240 g
Frosne haricots verts
200 g
Frosne ekstrafine ærter
200 g
Frosne, bælgede edamamebønner
200 g
Flagesalt
½ tsk
Groftkværnet peber
Limefrugter i både
2
Kyllingefilet i ovn
Store kyllingefileter (ca. 600 g)
3
Groft salt
¾ tsk
Piskefløde
1½ dl
Barbecuesauce
1½ dl