Madplan - UGENS MADPLAN

Få inspiration til aftensmaden, alle ugens 7 dage. På ugens 5 hverdage får du sunde retter, som indeholder godt med grøntsager, max. 30% energi fra fedt, og så selvfølgelig en god smagsoplevelse. På ugens weekenddage modtager du to 2-retters menuer, det kan være forretter, hovedretter eller desserter. Her er rammerne lidt friere – sæsonaktuel og lækker mad. Du kan tilmelde dig ugens madplan ved logge på mine sider i menuen, eller ved at oprette en bruger samme sted.

En god fyldig salat med korn og kerner og med kål og rodfrugter kan man sagtens spise om vinteren. Det giver gode vitaminer og dejlige sprøde grøntsager.

Mandag 16-01-17
Marineret kylling med kernesalat og ingefærdressing

Hovedret: Marineret kylling med kernesalat og ingefærdressing

En dejlig ret som bindes fint sammen af den krydrede ingefærmarinade. Noget bruges til at marinere kyllingekødet i og noget bruges til dressing.

30 min

Tirsdag 17-01-17
Frisk torskerogn og rodfrugt-remoulade

Hovedret: Frisk torskerogn og rodfrugt-remoulade

Prøv stegt frisk torskerogn til aftensmad. Det er en delikatesse og torskerognen er skøn, fra januar til april, hvor den har sæson.

45 min

Onsdag 18-01-17
Grønkålspasta med kulørt drys

Hovedret: Grønkålspasta med kulørt drys

Sund, grøn ret uden kød. Pastaen får et let syrligt svirp fra citronsaft, og hakkede mandler og gulerødder vendt med lidt citronskal giver et sprødt drys.

30 min

Torsdag 19-01-17
Saltet hvidkål med vilde poppede ris

Hovedret: Saltet hvidkål med vilde poppede ris

Poppede ris bliver sprøde og lækre, næsten som små popcorn.

60+ min

Fredag 20-01-17
Oksekød og svampe i rødvinssauce

Hovedret: Oksekød og svampe i rødvinssauce

Oksegryde som giver varmen på en kold dag - og smager himmelsk.

45 min

Lørdag 21-01-17
Grøntsagsrisotto med hytteost og kylling

Hovedret: Grøntsagsrisotto med hytteost og kylling

Få masser af lækre og sprøde grøntsager i denne risotto, der er peppet op med kylling og knasende skinke og nødder.

45 min

Tiramisu med rom, nødder og syltede appelsiner

Dessert: Tiramisu med rom, nødder og syltede appelsiner

Prøv denne lækre opskrift på tiramisu med rom, nødder og syltede appelsiner. Appelsinerne i opskriften giver den traditionelle dessert et frisk pust!

60+ min

Søndag 22-01-17
Gullasch

Hovedret: Gullasch

Gullasch - eller gullash som mange staver det - er en nem gæsteret, der kan laves dagen i forvejen. Retten stammer oprindeligt fra Ungarn. Server denne kalvegullasch med kogte kartofler eller kartoffelmos til.

60+ min

Kokosvafler med lime

Dessert: Kokosvafler med lime

Asiatisk inspirerede dessertvafler med topping af hytteost rørt op med små stykker pærer og vanilje.

45 min