Madplan - UGENS MADPLAN

Få inspiration til aftensmaden, alle ugens 7 dage. På ugens 5 hverdage får du sunde retter, som indeholder godt med grøntsager, max. 30% energi fra fedt, og så selvfølgelig en god smagsoplevelse. På ugens weekenddage modtager du to 2-retters menuer, det kan være forretter, hovedretter eller desserter. Her er rammerne lidt friere – sæsonaktuel og lækker mad. Du kan tilmelde dig ugens madplan ved logge på mine sider i menuen, eller ved at oprette en bruger samme sted.

Blommer, æbler, brombær….frugt i den varme madlavning, giver en raffineret sødme, så du når hele vejen rundt i smagspaletten.

Mandag 18-09-17
Risotto med selleri og stegte blommer

Hovedret: Risotto med selleri og stegte blommer

En dejlig risotto med saftighed fra hytteost og stegte blommer. Cremet og alligevel let.

30 min

Tirsdag 19-09-17
Stegt sandart med æble-sellerisalat

Hovedret: Stegt sandart med æble-sellerisalat

Sandarten er en fast og dejlig fisk....så kan du få fat i den, er den absolut værd at prøve. I maj måned er sandarten fredet.

30 min

Onsdag 20-09-17
Pizza med pesto, svampe og ristede nødder

Hovedret: Pizza med pesto, svampe og ristede nødder

Pizza med stegte svampe, basilikumpesto og på toppen frisk hytteost. Om du er vegetar eller til kød, så vil du forhåbentlig blive glad af at spise denne lækre pizza.

1 timer

Torsdag 21-09-17
Svampesuppe med brombærsalsa

Hovedret: Svampesuppe med brombærsalsa

Suppen her leder tankerne hen på brombærkrat, svampejagt og efterår! Med frosne bær kan du lave den hele året...

30 min

Fredag 22-09-17
Halve bagte kartofler med avocado, okse og koriander

Hovedret: Halve bagte kartofler med avocado, okse og koriander

Halve bagte kartofler med gylden sprød skorpe - og topping af bl.a majs, chili, avocado og koriander. Der er ikke langt til Mexico.

60+ min

Lørdag 23-09-17
Artiskokker med safransmør

Forret: Artiskokker med safransmør

Artiskokkerne er en raffineret og lækker spise. Og sammen med det gule safransmør er det også smukt for øjet.

60+ min

Balsamicomarineret svinekam og efterårsgrøntsager

Hovedret: Balsamicomarineret svinekam og efterårsgrøntsager

Når mørket og kulden truer vil denne balsamicomarineret svinekam med efterårsgrøntsager helt sikkert varme både krop og sjæl.

60+ min

Søndag 24-09-17
Fiske- og skaldyrssuppe med avocadomayo

Hovedret: Fiske- og skaldyrssuppe med avocadomayo

Glæd familien med denne dejlige suppe fuld af farver og god smag.

1 timer

Soufflé med æbler, nødder og mynteflødeskum

Dessert: Soufflé med æbler, nødder og mynteflødeskum

Vi har ladet Det Grønne Museum og Frilandsmuseet udfordre os med opskrifter og ingredienser fra danmarkshistoriens tidligste tider! I den tidligere middelalder havde eksotiske krydderier og krydderurter fra klosterhaven en fremtrædende plads i køkkenet og det var almindeligt, at man sødede sin hverdagsmad med honning.