Krondyrmørbrad med bagt græskar og brombærsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

1 timer

Imponér dine gæster med denne skønne vildtret, som består af krondyrmørbrad med parmaskinke, bagt græskar og en let champignonsauce. Retten serveres med en salat med lune brombær.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Bagt græskar

  • 1 græskar, fx hokkaido eller butternut squash (ca. 1 kg)
  • 25 g smør i tern
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 tsk groft salt

Krondyrmørbrad

  • 25 g smør
  • 2 afpudsede kronhjortemørbrader (ca. 600 g i alt)
  • 1 friskkværnet peber
  • 100 g parmaskinke i skiver

Salat med lune brombær

  • 250 g brombær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 100 g rensede blade af hovedsalat
  • 2 små pærer i tynde både, fx clara friis (ca. 150 g)
  • 1 rødløg i tynde skiver (ca. 75 g)

Champignonsauce

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bagt græskar

Halver græskaret og fjern kernerne med en ske. Lad skrællen blive på og skær græskaret i grove stykker. Kom dem i et ovnfast fad, fordel smør og græskarkerner over stykkerne og drys med groft salt. Bag dem midt i ovnen.

Krondyrmørbrad

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Brun de to mørbrad på alle sider i ca. 2 min. Tag dem af panden, læg dem på en tallerken og krydr med peber. Vikl parmaskinken rundt om de brunede mørbrad - ca. 3 skiver om hver. Kom kødet tilbage i panden, og steg ved jævn varme 4-5 min på hver side. Tag dem af panden og lad dem hvile tildækket i 10-15 min. Sæt panden med fedtstof til side - det skal bruges til at lave champignonsauce senere.

Salat med lune brombær

Kom brombær, sukker og eddike i en gryde og bring det i kog under omrøring. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag brombærrene op af gryden med en hulske og kog lagen ind ved kraftigt varme. Tag gryden af varmen og vend brombærrene i igen. Anret salaten på et fad, fordel pærer, rødløg og de lune brombær ovenpå.

Champignonsauce

Lad fedtstoffet i panden blive godt varmt. Svits champignon ved jævn varme i ca. 5 min. Vend hytteosten i og svits i yderligere ca. 2 min. Smag til.

Skær de stegte mørbrad i skiver a ca. 2 cm, og server med de bagte græskarstykker, champignonsauce og salat.

Bagetid

25-30 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Istedet for at smide kernerne fra græskaret ud, kan du riste dem.

Sådan snitter du løg

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 39 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 40 %

Print

Andre gode forslag