Krondyrmørbrad med bagt græskar og brombærsalat
1 timer

Krondyrmørbrad med bagt græskar og brombærsalat

Imponér dine gæster med denne skønne vildtret, som består af krondyrmørbrad med parmaskinke, bagt græskar og en let champignonsauce. Retten serveres med en salat med lune brombær.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krondyrmørbrad med bagt græskar og brombærsalat

Imponér dine gæster med denne skønne vildtret, som består af krondyrmørbrad med parmaskinke, bagt græskar og en let champignonsauce. Retten serveres med en salat med lune brombær.

Antal portioner

Bagt græskar

  • 1 græskar, fx hokkaido eller butternut squash (ca. 1 kg)
  • 25 g smør i tern
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 tsk groft salt

Krondyrmørbrad

  • 25 g smør
  • 2 afpudsede kronhjortemørbrader (ca. 600 g i alt)
  • 1 friskkværnet peber
  • 100 g parmaskinke i skiver

Salat med lune brombær

  • 250 g brombær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk æblecidereddike
  • 100 g rensede blade af hovedsalat
  • 2 små pærer i tynde både, fx clara friis (ca. 150 g)
  • 1 rødløg i tynde skiver (ca. 75 g)

Champignonsauce

Fremgangsmåde:

Bagt græskar

Halver græskaret og fjern kernerne med en ske. Lad skrællen blive på og skær græskaret i grove stykker. Kom dem i et ovnfast fad, fordel smør og græskarkerner over stykkerne og drys med groft salt. Bag dem midt i ovnen.

Krondyrmørbrad

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Brun de to mørbrad på alle sider i ca. 2 min. Tag dem af panden, læg dem på en tallerken og krydr med peber. Vikl parmaskinken rundt om de brunede mørbrad - ca. 3 skiver om hver. Kom kødet tilbage i panden, og steg ved jævn varme 4-5 min på hver side. Tag dem af panden og lad dem hvile tildækket i 10-15 min. Sæt panden med fedtstof til side - det skal bruges til at lave champignonsauce senere.

Salat med lune brombær

Kom brombær, sukker og eddike i en gryde og bring det i kog under omrøring. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag brombærrene op af gryden med en hulske og kog lagen ind ved kraftigt varme. Tag gryden af varmen og vend brombærrene i igen. Anret salaten på et fad, fordel pærer, rødløg og de lune brombær ovenpå.

Champignonsauce

Lad fedtstoffet i panden blive godt varmt. Svits champignon ved jævn varme i ca. 5 min. Vend hytteosten i og svits i yderligere ca. 2 min. Smag til.

Skær de stegte mørbrad i skiver a ca. 2 cm, og server med de bagte græskarstykker, champignonsauce og salat.

Bagetid

25-30 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Istedet for at smide kernerne fra græskaret ud, kan du riste dem.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 39 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 40 %
Print