Sursøde løg i flødesennep

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

1 timer

Lækkert indslag på frokostbordet til fx røget dyrekølle eller bresaola. Løgene klæder såmænd også en helt almindelig frikadelle.

Ingredienser

Antal portioner

  • 100 g røget dyrekølle eller bresaola i tynde skiver
  • 1 liter skyllede blade af hjertesalat

Tilbehør

  • 6 skiver groft rugbrød - evt. ristet

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring eddike og sukker i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog løgene ved kraftig varme i ca. 12 min., til lagen er sirupsagtig og næsten kogt væk. Tag gryden af varmen og lad løg og lage køle helt at. Vend sennep i fløden og pisk det til et meget let skum - det skal kun lige begynde at tykne, men stadig være let flydende. Vend de afkølede løg med lage og salt i flødeskummet. Stil løgene tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Server de sursøde løg i flødesennep sammen med røget dyrekølle eller bresaola, salat og rugbrød.

Tips

De sursøde løg i flødesennep smager også godt sammen med kogt oksebryst eller kogt skinke. Du kan skifte rugbrødet ud med kogte kartofler.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,7 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 56 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sursød mad kræver ligeledes syre og sødme af vinen. Riesling-druen vil fungere perfekt, gerne i en version fra Tyskland med betegnelsen spätlese Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost