Sursøde løg i flødesennep
1 timer

Sursøde løg i flødesennep

Lækkert indslag på frokostbordet til fx røget dyrekølle eller bresaola. Løgene klæder såmænd også en helt almindelig frikadelle.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Sursøde løg i flødesennep

Lækkert indslag på frokostbordet til fx røget dyrekølle eller bresaola. Løgene klæder såmænd også en helt almindelig frikadelle.

Antal portioner
  • 100 g røget dyrekølle eller bresaola i tynde skiver
  • 1 liter skyllede blade af hjertesalat

Tilbehør

  • 6 skiver groft rugbrød - evt. ristet

Fremgangsmåde:

Bring eddike og sukker i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog løgene ved kraftig varme i ca. 12 min., til lagen er sirupsagtig og næsten kogt væk. Tag gryden af varmen og lad løg og lage køle helt at. Vend sennep i fløden og pisk det til et meget let skum - det skal kun lige begynde at tykne, men stadig være let flydende. Vend de afkølede løg med lage og salt i flødeskummet. Stil løgene tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Server de sursøde løg i flødesennep sammen med røget dyrekølle eller bresaola, salat og rugbrød.

Tips

De sursøde løg i flødesennep smager også godt sammen med kogt oksebryst eller kogt skinke. Du kan skifte rugbrødet ud med kogte kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,7 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 56 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sursød mad kræver ligeledes syre og sødme af vinen. Riesling-druen vil fungere perfekt, gerne i en version fra Tyskland med betegnelsen spätlese Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost