Sursøde løg i flødesennep

Sursøde løg i flødesennep

1 time
Lækkert indslag på frokostbordet til fx røget dyrekølle eller bresaola. Løgene klæder såmænd også en helt almindelig frikadelle.

Sådan gør du

  • Bring eddike og sukker i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog løgene ved kraftig varme i ca. 12 min., til lagen er sirupsagtig og næsten kogt væk. Tag gryden af varmen og lad løg og lage køle helt at. Vend sennep i fløden og pisk det til et meget let skum - det skal kun lige begynde at tykne, men stadig være let flydende. Vend de afkølede løg med lage og salt i flødeskummet. Stil løgene tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.
  • Server de sursøde løg i flødesennep sammen med røget dyrekølle eller bresaola, salat og rugbrød.
Tips
  • De sursøde løg i flødesennep smager også godt sammen med kogt oksebryst eller kogt skinke. Du kan skifte rugbrødet ud med kogte kartofler.
Energiindhold for hele retten:

13748 kJ / 3286 kcal

Næringsindhold pr. 100g

735 kJ / 176 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 9,2 % 4 g
Kulhydrat: 54,4 % 23,5 g
Fedt: 36,4 % 7,2 g

Ingredienser

2 dl Ufarvet lagereddike
175 g Sukker (ca. 2 dl)
600 g Pillede skalotteløg i halve og kvarte (ca. g)
2 spsk Dijonsennep
¼ liter Piskefløde
½ tsk Groft salt
100 g Røget dyrekølle eller bresaola i tynde skiver
1 liter Skyllede blade af hjertesalat
Tilbehør
6 skiver Groft rugbrød - evt. ristet