Sursøde løg i flødesennep

Bedømmelse

(0 vurderinger)

1 timer

Lækkert indslag på frokostbordet til fx røget dyrekølle eller bresaola. Løgene klæder såmænd også en helt almindelig frikadelle.

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g røget dyrekølle eller bresaola i tynde skiver
  • 1 liter skyllede blade af hjertesalat

Tilbehør

  • 6 skiver groft rugbrød - evt. ristet

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring eddike og sukker i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag låget af gryden og kog løgene ved kraftig varme i ca. 12 min., til lagen er sirupsagtig og næsten kogt væk. Tag gryden af varmen og lad løg og lage køle helt at. Vend sennep i fløden og pisk det til et meget let skum - det skal kun lige begynde at tykne, men stadig være let flydende. Vend de afkølede løg med lage og salt i flødeskummet. Stil løgene tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Server de sursøde løg i flødesennep sammen med røget dyrekølle eller bresaola, salat og rugbrød.

Tips

De sursøde løg i flødesennep smager også godt sammen med kogt oksebryst eller kogt skinke. Du kan skifte rugbrødet ud med kogte kartofler.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,7 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 56 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sursød mad kræver ligeledes syre og sødme af vinen. Riesling-druen vil fungere perfekt, gerne i en version fra Tyskland med betegnelsen spätlese Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til ost