Braiserede svinekæber med æble og mos

Braiserede svinekæber med æble og mos

60+ min
Svinekæber er en dejlig spise. Her er de i en dejlig gryderet med grov mos til.

Sådan gør du

  • Drys kæberne med salt og peber og brun dem i fedtstof ca. 2 min ved jævn varme.
  • Drys med hvedemel og vend godt rundt.
  • Tilsæt æblemost, perleløg og sambal oelek og lad retten simre under låg i ca. 1 time eller til kæberne er helt møre.
  • Skyl og afdryp bønnerne. Vend dem i retten sammen med de grønne bønner, fløde og æblebåde.
  • Varm retten godt igennem og smag til.
Grov rodfrugtmos
  • Kog imens kartofler og selleri i ca. ½ time, eller til de er møre. Hæld vandet fra og lad grøntsagerne dampe godt af.
  • Mos grøntsagerne fx med en kartoffelstøder og tilsæt fløde, salt og peber.
  • Vend godt rundt og smag til.

Æblemosten kan erstattes af en god kalvefond eller en hvedeøl.

Energiindhold for hele retten:

10101 kJ / 2414 kcal

Næringsindhold pr. 100g

331 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 31,8 % 6,2 g
Kulhydrat: 43,5 % 8,5 g
Fedt: 24,7 % 2,2 g
Mere inspiration

Her har du en anden variation af svinekæber.

Svinekæber
60+ min
Svinekæber
(2)

Ingredienser

600 g Kæbeklumper (grisekinder)
1¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Smeltet smør
2 spsk Hvedemel
2 dl Æblemost
200 g Frosne perleløg
1 tsk Sambal oelek
1 dåse Kidneybønner (ca. 400 g)
150 g Frosne grønne bønner
1½ dl Madlavningsfløde
2 Rødkindede æbler i tynde både (ca. 200 g)
Grov rodfrugtmos
2 Skrællede bagekartofler i grove stykker (ca. 500 g)
½ Skrællet knoldselleri i grove stykker (ca. 500 g)
1 dl Madlavningsfløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber