Braiserede svinekæber med æble og mos

Braiserede svinekæber med æble og mos

60+ min
Svinekæber er en dejlig spise. Her er de i en dejlig gryderet med grov mos til.

Sådan gør du

  • Drys kæberne med salt og peber og brun dem i fedtstof ca. 2 min ved jævn varme. Drys med hvedemel og vend godt rundt. Tilsæt æblemost, perleløg og sambal oelek og lad retten simre under låg i ca. 1 time eller til kæberne er helt møre.
  • Skyl og afdryp bønnerne. Vend dem i retten sammen med de grønne bønner, fløde og æblebåde. Varm retten godt igennem og smag til.
Grov rodfrugtmos
  • Kog imens kartofler og selleri i ca. ½ time, eller til de er møre. Hæld vandet fra og lad grøntsagerne dampe godt af. Mos grøntsagerne fx med en kartoffelstøder og tilsæt fløde, salt og peber. Vend godt rundt og smag til.
Tip
  • Æblemosten kan erstattes af en god kalvefond eller en hvedeøl.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10039 kJ / 2399 kcal

Næringsindhold pr. 100g

329 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 32,3 % 6,2 g
Kulhydrat: 42,5 % 8,2 g
Fedt: 25,2 % 2,2 g

Ingredienser

Kæbeklumper (grisekinder)
600 g
Groft salt
1¼ tsk
Friskkværnet peber
Smeltet smør
1 spsk
Hvedemel
2 spsk
Æblemost
2 dl
Frosne perleløg
200 g
Sambal oelek
1 tsk
Kidneybønner (ca. 400 g)
1 dåse
Frosne grønne bønner
150 g
1½ dl
Rødkindede æbler i tynde både (ca. 200 g)
2
Grov rodfrugtmos
Skrællede bagekartofler i grove stykker (ca. 500 g)
2
Skrællet knoldselleri i grove stykker (ca. 500 g)
½
1 dl
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber