Svinekæber

Svinekæber

60+ min
Svinekæber simres i rødvin med årstidens grøntsager. Sinreretten er perfekt til de kolde vinter- og efterårsdage og den smager fantastisk. Få opskriften her!
https://www.arla.dk/opskrifter/svinekaber-opskrift/

Sådan gør du

Svinekæber
  • Skær den sølvfarvede hinde af svinekæberne og drys kødet med salt og peber.
  • Lad olien blive varm i en sauterpande og brun kæberne på alle sider (ca. 3 min. i alt).
  • Tilsæt rødvin og lad det koge ind til det halve.
  • Tilsæt bouillon lad det koge ved svag varme i ca. 1 time.
  • Tilsæt grøntsager og lad retten koge ved svag varme i yderligere ½ time - eller til kæberne er helt møre.
  • Sigt skyen gennem et dørslag og gem den.
  • Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
  • Tilsæt skyen lidt ad gangen under piskning. Kog saucen igennem i ca. 2 min. - under omrøring. Smag til med salt og peber.
  • Kom kæber og grøntsager tilbage i skyen, varm retten godt igennem og server med knuste kartofler.
Energiindhold for hele retten:

16111 kJ / 3851 kcal

Næringsindhold pr. 100g

329 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 25 % 4,8 g
Kulhydrat: 39,4 % 7,6 g
Fedt: 28,1 % 2,5 g
Alkohol: 7,5 %
Mere inspiration

Du kan også servere kartoffelmos til svinekæber

Kartoffelmos
45 min
Kartoffelmos
(240)

Ingredienser

Svinekæber
800 g Kæbeklumper (grisekinder)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Olie
½ flaske Rødvin
1 liter Grøntsagsbouillon
4 Gulerødder i mundrette stykker
2 Pastinakker i mundrette stykker
1 Porre i skiver af 1 cm
1 Grofthakket løg
15 g Smør
1½ spsk Hvedemel
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
1⅕ kg Knuste kartofler
Indkluderet i opskriften
Knuste kartofler
1 time
Knuste kartofler
(16)