Glaserede svinekæber og blomkålsgratin med ost
60+ min

Glaserede svinekæber og blomkålsgratin med ost

Dejligt møre svinekæber. Smagfuldt og lækkert - når maden skal være i gourmet-stil.
Bedømmelse (64 vurderinger)

Min bedømmelse:

Glaserede svinekæber og blomkålsgratin med ost

Dejligt møre svinekæber. Smagfuldt og lækkert - når maden skal være i gourmet-stil.

Antal portioner

Glaserede svinekæber

  • 12 kæbeklumper (grisekinder)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 1 gulerod i mindre stykker
  • 1 zittauerløg i både
  • 5 kviste af frisk timian
  • 1 mørk luksusøl, fx stout (a 33 cl)

Blomkålsgratin

Tomater på stilk

  • 600 g cherrytomater eller blommetomater på stilk

Pynt

  • friske dildkviste

Fremgangsmåde:

Glaserede svinekæber

Skær den sølvfarvede hinde af svinekæberne og drys kødet med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kæberne på alle sider (ca. 3 min. i alt). Tag svinekæberne op og brun gulerodsstykker og løgbåde i ca. 3 min. Læg svinekæber og timiankviste ovenpå grøntsagerne og hæld den mørke øl ved. Læg låg på panden og lad retten koge ved svag varme i 1 time og 15 min. eller til svinekæberne er møre.

Blomkålsgratin

Kom imens kartofler, vand og fløde i en gryde og bring det i kog. Kog ved jævn varme i ca. 10 min. Tilsæt blomkål og kog i yderligere ca. 10 min. eller til kartofler og blomkål er møre - rør af og til. Tag gryden af varmen og tilsæt ost, dild, salt og peber. Mos grøntsagerne groft, fx med en kartoffelstøder og smag til. Fordel mosen i 8 små ovnfaste skåle (a ca. 2 dl). Stil halvdelen af skålene på en bageplade.

Glaserede svinekæber fortsat

Tag svinekæberne op. Hæld saucen gennem en sigte og tilbage i sauterpanden. Kog saucen ved kraftig varme til der er ca. 2 dl tilbage. Læg svinekæberne tilbage i saucen og varm dem godt igennem. Smag til og hold kødet varmt.

Tomater på stilk

Skyl tomaterne og del dem i mindre klaser. Læg halvdelen af tomaterne i et ovnfast fad og drys med salt og peber. Stil fadet på bagepladen ved siden af skålene med mos og bag det hele midt i ovnen.

Bag de sidste tomater og resten af de små gratiner til anden servering.

Ved serveringen

Anret kæberne på tallerkener sammen med blomkålsgratin og de bagte tomater. Server straks.

Tips

Bestil dine svinekæber et par dage før hos slagteren. Alternativt kan du bruge svinebov (uden svær) eller -nakkefilet, skåret i klumper (a ca. 100 g).

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,2 g
  • Protein: 36 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 43 %
Print