Glaserede svinekæber og blomkålsgratin med ost

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(85 vurderinger)

60+ min

Dejligt møre svinekæber. Smagfuldt og lækkert - når maden skal være i gourmet-stil.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Ingredienser

Antal portioner

Glaserede svinekæber

  • 12 kæbeklumper (grisekinder)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 1 gulerod i mindre stykker
  • 1 zittauerløg i både
  • 5 kviste af frisk timian
  • 1 mørk luksusøl, fx stout (a 33 cl)

Blomkålsgratin

  • 1½ bagekartoffel i grove stykker (ca. 250 g)
  • 1 dl vand
  • ½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • ½ blomkål i buketter
  • 50 g Castello® creamy White
  • ½ dl hakkede friske dildkviste
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tomater på stilk

  • 300 g cherrytomater eller blommetomater på stilk
  • 3 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • frisk dildkvist

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • Rema 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Glaserede svinekæber

  1. Skær den sølvfarvede hinde af svinekæberne og drys kødet med salt og peber.
  2. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kæberne på alle sider (ca. 3 min. i alt).
  3. Tag svinekæberne op og brun gulerodsstykker og løgbåde i ca. 3 min.
  4. Læg svinekæber og timiankviste ovenpå grøntsagerne og hæld den mørke øl ved. Læg låg på panden og lad retten koge ved svag varme i 1 time og 15 min. eller til svinekæberne er møre.

Blomkålsgratin

  1. Kom imens kartofler, vand og fløde i en gryde og bring det i kog. Kog ved jævn varme i ca. 10 min.
  2. Tilsæt blomkål og kog i yderligere ca. 10 min. eller til kartofler og blomkål er møre - rør af og til.
  3. Tag gryden af varmen og tilsæt ost, dild, salt og peber. Mos grøntsagerne groft, fx med en kartoffelstøder og smag til.
  4. Fordel mosen i 4 små ovnfaste skåle (a ca. 2 dl). Stil skålene på en bageplade.

Glaserede svinekæber - fortsat

  1. Tag svinekæberne op.
  2. Hæld saucen gennem en sigte og tilbage i sauterpanden. Kog saucen ved kraftig varme til der er ca. 2 dl tilbage.
  3. Læg svinekæberne tilbage i saucen og varm dem godt igennem. Smag til og hold kødet varmt.

Tomater på stilk

  1. Skyl tomaterne og del dem i mindre klaser. Læg tomaterne i et ovnfast fad og drys med sukker, salt og peber.
  2. Stil fadet på bagepladen med blomkålsgratin og bag dem midt i ovnen.

Anret kæberne på tallerkener og pynt med dild. Server svinerkæberne med blomkålsgratin og de bagte tomater.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Bestil dine svinekæber et par dage før hos slagteren. Alternativt kan du bruge svinebov (uden svær) eller -nakkefilet, skåret i klumper (a ca. 100 g).

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11140 kJ / 2652 kcal
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 43 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 1 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag