Nem pølsepande

Nem pølsepande

30 min
Som navnet antyder er dette her er en virkelig nem og hurtig pølsepande. Det er en variation over klassikeren svensk pølseret - dog tilberedt med røget medister i stedet for wienerpølser og med ristet løg som tilbehør.

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog og kog kartoflerne i ca. 10 min. - eller til de er knap møre.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande og steg løg og pølsestykker ved jævn varme i 2-3 min. Tilsæt krydderier og steg i yderligere ca. 2 min.
  • Hæld suppen på panden og bring den til kogepunktet.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og kom dem i panden sammen med ærter. Varm retten godt igennem.
  • Top pølsepanden med ost, ristede løg og timian og server med sennep.
Variation

Du kan bruge forskellige slags pølser og krydderier efter smag. I stedet for tomatsuppe kan du tilsætte 2 dåser flåede tomater og skrue op for krydderierne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8117 kJ / 1940 kcal

Næringsindhold pr. 100g

302 kJ / 72 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 13,8 % 2,5 g
Kulhydrat: 31,4 % 5,6 g
Fedt: 54,8 % 4,5 g
Mere inspiration

Pølsepanden er i familie med svensk pølseret.

Svensk pølseret
30 min
Svensk pølseret
(781)

Ingredienser

Vand
1 liter
Groft salt
½ g
Kartofler i tern
500 g
Smør
25 g
Røget medister i mindre stykker
350 g
Finthakket zittauerløg
1
Mild paprika
2 tsk
Tørret oregano
2 tsk
Tørret rosmarin
2 tsk
Groft salt
½ tsk
Friskkværnet peber
Tomatsuppe
½ liter
Ekstrafine ærter
200 g
Topping
Revet cheddar- og maasdammerost
1½ dl
Ristede løg
½ dl
Frisk timian
Tilbehør
Sennep