Nem pølsepande

Nem pølsepande

30 min
Som navnet antyder er dette her er en virkelig nem og hurtig pølsepande. Det er en variation over klassikeren svensk pølseret - dog tilberedt med røget medister i stedet for wienerpølser og med ristet løg som tilbehør.
https://www.arla.dk/opskrifter/nem-polsepande/

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog og kog kartoflerne i ca. 10 min. - eller til de er knap møre.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande og steg løg og pølsestykker ved jævn varme i 2-3 min. Tilsæt krydderier og steg i yderligere ca. 2 min.
  • Hæld suppen på panden og bring den til kogepunktet.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og kom dem i panden sammen med ærter. Varm retten godt igennem.
  • Top pølsepanden med ost, ristede løg og timian og server med sennep.

Du kan bruge forskellige slags pølser og krydderier efter smag. I stedet for tomatsuppe kan du tilsætte 2 dåser flåede tomater og skrue op for krydderierne.

Energiindhold for hele retten:

9373 kJ / 2240 kcal

Næringsindhold pr. 100g

339 kJ / 81 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 15,1 % 3 g
Kulhydrat: 28,2 % 5,6 g
Fedt: 56,7 % 5,2 g
Mere inspiration

Pølsepanden er i familie med svensk pølseret.

Svensk pølseret
30 min
Svensk pølseret
(894)

Ingredienser

1 liter Vand
½ g Groft salt
500 g Kartofler i tern
25 g Smør
350 g Røget medister i mindre stykker
1 Finthakket løg
2 tsk Mild paprika
2 tsk Tørret oregano
2 tsk Tørret rosmarin
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Tomatsuppe
200 g Frosne ærter
Topping
75 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ dl Ristede løg
Frisk timian
Tilbehør
Sennep