Mexicansk lasagne

Mexicansk lasagne

60+ min
Mexicansk lasagne afviger fra den klassiske italienske ret på mere end en måde. Det, der gør den mexicanske lasagne mexicansk, er de råvarer, man forbinder med mexico, fx bønner, majs, koriander og tortilla chips. Og nå ja, så er den rund... men hvis ikke du syntes, at det er bøvlet værd at lave mexicansk lasagne i en springform og ikke mindst, få den ud igen - så passer opskiften også til dit klassiske lasagnefad. Og den mexicanske lasagne smager dejligt - uanset om den serveres rund som her - eller i et lasagnefad.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Mexicansk lasagne
  • Lad olien blive varm i en stor gryde.
  • Svits kød, løg og de tørrede krydderier ved kraftig varme i ca. 5 min.
  • Kom de hakkede tomater. kidneybønner, salt og peber i. Bring kødsaucen i kog.
  • Tilsæt majs og smag kødsaucen til.
  • Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør.
  • Knus ½ af tortillachipsene og drys dem på springformens sider og bund.
  • Kom ca. 2 dl af kødsaucen i bunden af springformen.
  • Læg 4 lasagneplader ovenpå - knæk dem så de passer i hjørnerne. Drys med ca. ¼ af osten (ca. 5 spsk).
  • Forsæt på samme måde endnu 2 gange.
  • Kom cremefraiche på toppen og fordel de sidste hele tortillachips på. Drys med resten af osten.
  • Bag lasagnen midt i ovnen - læg evt. et stykke bagepapir over lasagnen de sidste 5-10 min., hvis den er ved at blive for mørk.
  • Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. Fjern ring og bund fra den bagte lasagne - brug evt. en skarp kniv til at løsne kanten fra formen.
  • Stil lasagnen på et serveringsfad, pynt med jalapenos og koriander. Server med grøn salat og evt. cremefraiche.

Du kan selvfølgelig også tilberede mexicansk lasagne i et ovnfast fad. Men vælger du den sjove og anderledes servering, nemlig den runde lasagne . så er det en god ide at lade lasagnen sætte sig i ca. 10 min. inden du tager den ud af formen.

Energiindhold for hele retten:

15689 kJ / 3750 kcal

Næringsindhold pr. 100g

620 kJ / 148 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 19,3 % 7 g
Kulhydrat: 36,9 % 13,5 g
Fedt: 43,8 % 7,3 g
Mere inspiration

Er du klar til mere mexicansk mad, så prøv denne tacosalat.

Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Mexicansk lasagne
1 spsk Olie
300 g Hakket oksekød (ca. 12% fedt)
1 Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
2 Finthakkede fed hvidløg
2 tsk Paprika
1 tsk Stødt spidskommen
½ tsk Tørrede chiliflager
2 dåser Hakkede tomater (ca. 800 g)
1 dåse Drænede kidneybønner (ca. 240 g)
1½ tsk Groft salt
Groftkværnet peber
1 dåse Majs
25 g Blødt smør
100 g Tortillachips med salt
12 Lasagneplader
175 g Revet cheddarost
1 dl Creme fraiche
Pynt
Syltede jalapenos i skiver
1 bundt Frisk koriander
Tilbehør
150 g Grøn salat