Mexicansk lasagne

Mexicansk lasagne

60+ min
Mexicansk lasagne afviger fra den klassiske italienske ret på mere end en måde. Det, der gør den mexicanske lasagne mexicansk, er de råvarer, man forbinder med mexico, fx bønner, majs, koriander og tortilla chips. Og nå ja, så er den rund... men hvis ikke du syntes, at det er bøvlet værd at lave mexicansk lasagne i en springform og ikke mindst, få den ud igen - så passer opskiften også til dit klassiske lasagnefad. Og den mexicanske lasagne smager dejligt - uanset om den serveres rund som her - eller i et lasagnefad.

Sådan gør du

Mexicansk lasagne
  • Lad olien blive varm i en stor gryde.
  • Svits kød, løg og de tørrede krydderier ved kraftig varme i ca. 5 min.
  • Kom de hakkede tomater. kidneybønner, salt og peber i. Bring kødsaucen i kog.
  • Tilsæt majs og smag kødsaucen til.
  • Smør en springform (ca. 22 cm i diameter) med smør.
  • Knus ½ af tortillachipsene og drys dem på springformens sider og bund.
  • Kom ca. 2 dl af kødsaucen i bunden af springformen.
  • Læg 4 lasagneplader ovenpå - knæk dem så de passer i hjørnerne. Drys med ca. ¼ af osten (ca. 5 spsk).
  • Forsæt på samme måde endnu 2 gange.
  • Kom cremefraiche på toppen og fordel de sidste hele tortillachips på. Drys med resten af osten.
  • Bag lasagnen midt i ovnen - læg evt. et stykke bagepapir over lasagnen de sidste 5-10 min., hvis den er ved at blive for mørk.
  • Lad lasagnen trække tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. Fjern ring og bund fra den bagte lasagne - brug evt. en skarp kniv til at løsne kanten fra formen.
  • Stil lasagnen på et serveringsfad, pynt med jalapenos og koriander. Server med grøn salat og evt. cremefraiche.
Bagetid
  • Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Er du klar til mere mexicansk mad, så prøv denne tacosalat.

Velbekomme!
Tips

Du kan selvfølgelig også tilberede mexicansk lasagne i et ovnfast fad. Men vælger du den sjove og anderledes servering, nemlig den runde lasagne . så er det en god ide at lade lasagnen sætte sig i ca. 10 min. inden du tager den ud af formen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15689 kJ / 3750 kcal

Næringsindhold pr. 100g

620 kJ / 148 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 19,3 % 7 g
Kulhydrat: 36,9 % 13,5 g
Fedt: 43,8 % 7,3 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Mexicansk lasagne
Olie
1 spsk
Hakket oksekød (ca. 12% fedt)
300 g
Finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1
Finthakkede fed hvidløg
2
Paprika
2 tsk
Stødt spidskommen
1 tsk
Tørrede chiliflager
½ tsk
Hakkede tomater (ca. 800 g)
2 dåser
Drænede kidneybønner (ca. 240 g)
1 dåse
Groft salt
1½ tsk
Groftkværnet peber
Majs
1 dåse
Blødt smør
25 g
Tortillachips med salt
100 g
Lasagneplader
12
Arla Karolines Køkken® revet rød cheddar
175 g
1 dl
Pynt
Syltede jalapenos i skiver
Frisk koriander
1 bundt
Tilbehør
Grøn salat
150 g