Mexicansk lasagne
Mexicansk lasagne afviger fra den klassiske italienske ret på mere end en måde. Det, der gør den mexicanske lasagne mexicansk, er de råvarer, man forbinder med mexico, fx bønner, majs, koriander og tortilla chips. Og nå ja, så er den rund... men hvis ikke du syntes, at det er bøvlet værd at lave mexicansk lasagne i en springform og ikke mindst, få den ud igen - så passer opskiften også til dit klassiske lasagnefad. Og den mexicanske lasagne smager dejligt - uanset om den serveres rund som her - eller i et lasagnefad.
Ingredienser
Mexicansk lasagne
1 spsk
Olie
|
|
---|---|
300 g
Hakket oksekød
|
|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
2
Finthakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Paprika
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
½ tsk
Tørrede chiliflager
|
|
2 dåser
Hakkede tomater (ca. 800 g)
|
|
1 dåse
Kidneybønner, brune eller sorte bønner (ca. 240 g)
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Groftkværnet peber
|
|
1 dåse
Majs
|
25 g
Blødt smør
|
|
---|---|
100 g
Tortillachips med salt
|
|
12
Lasagneplader
|
|
175 g
Revet cheddarost
|
|
1 dl
Creme fraiche
|
Topping
Syltede jalapenos
|
|
---|---|
1 bundt
Frisk koriander
|
Serveringsforslag
Grøn salat
|
---|
Sådan gør du
Mexicansk lasagne
Du kan selvfølgelig også tilberede mexicansk lasagne i et ovnfast fad. Men vælger du den sjove og anderledes servering, nemlig den runde lasagne . så er det en god ide at lade lasagnen sætte sig i ca. 10 min. inden du tager den ud af formen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15303 kJ / 3658 kcal
Næringsindhold pr. 100g
643 kJ / 154 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 19,8 % | 7,5 g |
Kulhydrat: | 37,5 % | 14,2 g |
Fedt: | 42,7 % | 7,4 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.